Arya29 Menenjit aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz, yaptiran veya yaptirmayanlar yorumlarinizi cok merak ediyorum, biz ilk dozunu yaptirdik cok ates huysuzluk yapti ama gercekten cok fazla 24 saatten fazla surmustu, ikincisi icin cok kararsizim.
kaansmom Arya29 bexsero aşısı ağır bir aşı olduğundan dolayı ateş ve aşı bölgesinde şişlik yapar demişti doktorum kaç doz yaptırıyorsunuz ? Biz toplamda 5 doz yaptırıcaz 2 dozumuz kaldı nimenrix ve bexsero
Woody Arya29 bexero en korktugum aşıydı. Pazartesi yaptırdık. İlk gece ateşlendi.biraz huzursuzluğu vardı geceleri ama buna şükür. Allah korusun buna dayanamıyoruz, menenjit olsa naparız… Vicdan azabı da cabası
anna Arya29 Ben yaptıracağım fakat nimenrix 1 yaşından sonra tek doz yaptıracağım. Bexero de şimdilik beklemede, onu de ilerleyen zamanlarda yaptırmayı düşünüyorum ama 2 yaşından 2 doz mu yoksa 2 yaşından önce 3 doz mu hala kararsızım. Bexero hem yeni aşı hem de ağır bir aşı olduğu için biraz büyüsün diyorum. Bugün rotavirus aşısı yaptıracağız.
Medusafer Arya29 hemşireyim ve ne kadar ateş huzursuzluk yapsa da mutlaka yaptırılması gereken bir asi menenjitin geri dönüşü olmuyor
Arya29 kaansmom biz sadece bexsero yaptirdik, ilk dozunu yaptirdik ikinciyi yaptirmadik toplam 3 doz demisti ebe bize
ayseeeey Biz daha kucuguz ben düşünmüyorum yaptırmak herkesin kararına saygı duyarım tabi. Rota aşısını düşünüyorum ama
Arya29 ayseeeey bende cok kararsizim, yaptiranlar cogunluk ama ben acikcasi yaptirmayanlarin fikrini daha cok merak ediyorum, siz neden dusunmuyosunuz mesela
Oyku123 Arya29 bizimde hic bir aşı ates yapmadi bexsero ates ve bacak agrisi cok yapti ilk dozunda calpolle dusurduk atesini 1 gun bacagina hic basmadi sonra ikinciyide mecburen yaptirdik oda ates le bacak agrisi yapti yine hic basmadi sirada 3u dozu var oda aynisi olacak ama sadece 1 gun sürüyor belirtiler sonra geciyor aşı ise bir omur koruyor bu sekilde motive etmisti doktorumuz bizi .
kuzey2020 bu aşıları yaptırmak istemeyenin mantığını bir türlü anlamış değilim ya kardeşim sağlık bu sağlık herşeyden kış ama asi dan kısma yarın bir gun hasta oldgu zaman anlarsınız ins olmaz da gerekli tüm aşıların yapılması tarafındayım tabi bütçe de önemli ama butceyide ona gore ayarlamak gerekiyor hele ki şu zamanlarda
DamlaCan İki doz yaptırdık ikisinde de ateş olmadı şükür , huysuzluk oluyor baya sadece o da olsun o kadar ben kesinlikle yapılmasından yanayım şifa olsun kuzularimiza 🤲
Gaaak Arya29 biz bexero ve nimenrixi aynı gün yaptırdık. Ateşi 37.5 üzerine çıkmadı ama aşırı huysuzdu. Bacak ağrısı çok oldu sanırım katıla katıla ağladı😞 3 kez fitil yaptım o iyi geldi. Ertesi gün normale döndü tamamiyle. Biraz ağır aşılar ondan kaynaklı bu durumlar ama devam dozlarını yaptırın mutlaka. Menenjit ölümcül bi hastalık ve çok fazla sekel bırakma ihtimali var. Aşının yan etkileri hastalığın geçirilme sürecinin yanında o kadar masum ki.