Irmaginannesi Merhaba hanımlar 3 aylik kızım var ve kayinvalidem her geldiğinde hiç kilo almamış bu çocuk doymuyor biraz yede çocuğa süt olsun diyip duruyor ve bu durum canımı çok sıkmaya başladı bu arada bebeğimin kilosu 15 önce 5 kilo 200 gramdı sizce kilosu az mi ve aç olsa ağlamaz mi
Filephpid Irmaginannesi doktorun kilosuna normal diyorsa insanların dediklerine sıkma canını.aylık kilo alımı ve boy artışı önemli olan ayrıca her ay kilo almayabilir bazen kiloya bazen boya gidiyor bebekler en doğrusunu takip eden doktor söyleyecektir
Ecee Irmaginannesi en doğrusunu doktor söyler size böyle söyleyenlerin ağzının payını vermediğiniz sürece asla susmazlar. Bebeğiniz doymasa hep ağlar ve asla uyumaz rahat olun
ebrupoyraz Irmaginannesi yani artık kaynanalardan gına geldi ya kaynana olunca böyle olmak istemiyorum 😁 inşallah olmam boşver onu sen ya evet aç olsa ağlar yıkar ortalığı her bebeğin de yapısı farklı ebeyi hemşireye de boşver sen doktorunun dediğini önemse
damlahira Irmaginannesi normal canım benim kızım 2170 gr doğdu şuan 3 hafta önce 4040 gr dı doktoru gayet sağlıklı hiçbir sorun yok çok kilo almasına gerek yok dedi yani takma canım herkes birşeyler söyler
Irmaginannesi Filephpid aslında hemsire hanım kilosu biraz yavaş gidiyor dedi ama elimden geleni yapiyorum vede çok hareketli eli ayağı sürekli hareket halinde sanki birazda ondan kilosunun az olduğunu dusunuyorum
Irmaginannesi Ecee eşimin hatri olmasa bebeğim çok neşeli bi bebek aç olsa sürekli huzursuz olur bence ama yinede kayinvalidem öyle söyleyince acaba gerçekten doymuyor mu diye düşünmüyor degilim
3melek1anne Tamam sen git bir daha gelme olanında kaçıracaksın sonra doymuycak de 😂 ne patavatsızca insanlar var ya
damlahira Melikee123 gelişimi iki hafta gerideydi hastasına göre ama çok şükür toparladı reflüden dolayı kilomuz az gibi gözüküyor ama çok şükür artık kusma azaldı normale döndük gelişimi gayet iyi
Melikee123 damlahira masaallah canm bizm de gelisimi geriydi doğduktan snra kan falan aldilar kucuk dogdugunun nedenini arastrmak icin ama bisey cikmadi aklimda hep soru isareti kaldı bu durumda o yüzden sana da sordm
elifefe Irmaginannesi ya zaten anlamıyorum şu insanların çok bilmişlik yapmalarını😒 gel sev git dimi, yok şu şöyle gibi bu böyle gibi abuk sabuk konuşuyorlar. Biz yavrumuzun annesiyiz bizden çok düşünen olmaz onları, bu neyin kafası 😠
Yerdeniz Bebeğinizin doyup doymadığını anlamanın en kolay yolu; gün içerisinde çıkarttığı kirli( çişli) bez sayısıdır.Günde yaklaşık 5-6 kez kirli bez çıkartıyosa merak etmeyin bebeğiniz doyuyor demektir.😊 Hiç bir bebeği hiç bir bebekle kıvaslamamak gerektir. Doktorlar her bebeğin boy ve kilo alımını kendi içinde değerlendirir. Ama benim size tavsiyem “doktorunuz dışında duyduğunuz bütün önerilere ve yorumlara kulaklarını tıkamanız”. Böyle yorumlar malesef gereksiz mama başlangıcına sebep oluyor ve yeten her türlüde doyan bebeğiniz bir şekilde anne sütünden mahrum kalıyor. Önce kendinize ve memelerinize tam olarak güvenin ! O güvenin ardından kendinizi ve bebeğinizi savunmak inanın çok daha rahat olucaktır. Biz kadınlar çok güçlüyüz bu güne sağlıkla bebeğinizi getiren sizsiniz, sadece siz! Bunu asla unutmayın.🤗