Merryyy Nescafe kendi yediğiniz çorbalardan mı tattırmıştınız yoksa özel olarak bebeğinize mi yaptınız çorba ?
Nescafe Merryyy yayla çorbası tattırıyordum yaptığımda , onun dışında özel olarak az bişey kabak ve havuç rendeleyip çorba yapıyordum tuz yağ koymadan püre şeklinde yediriyordum .
BusraG Aselkusveannesi yoğurt verdim. Havuç, Elma suyu verdim. Brokoli verdim o da gaz yaptı. Püreşere başlamadım daha. Önce sularını tattırıyorum. Sanki püreleri yutamayacak gibi geliyo4 :)
Tadali Merhabalar, ben kızıma 5 aylıkken başladım doktor kontrolüyle ve 3 gün kuralına göre devam ettik 1 ay şuan 6 buçuk aylık şimdi yemek tarzında vermeye başladım meyve pekmez sebzeler vs. Bence doktor kontrolü olmadan başlanmamalı.
milasmommy Biz de 5.5 aylıkken doktor kontrolü ile tadımlara başladık alerjik bir bebek zaten o yüzden daha temkinli ilerledik. İlk olarak patates sonra havuç sonra yeşil kabağın tadımı 3 gün kuralıyla yapıldı. Ara öğümlerde meyve püresi verdim elmayı çok sevdi ama armut pişik yapıyor maalesef o yüzden ara verdim ona. Muz kabızlık yapabilir diye 3-4 günde 1 sefer verdim. Yumurta sarısını 3 gün kuralı ile sade olarak tattırdım şükür ona alerjisi çıkmadı. Şimdi 6.5 aylık. Sabahları yumurta sarısı tüketiyor. Öğlen meyve püresi. Akşamları sebze çorbasından tattırıyorum
Ege35 HappyKids bende bir ay sonra başlayacağım 🥰 güzel tarifler var. Daha değişik şeyler de gelirse süper olur her gün farklı çeşitler yaparız. Bilenler yazarsa teşekkür ederiz 🙏🏻
milasmommy MinikOsman bir besini tattıktan sonra ağız kenarında başlayan ve tüm vücuduna yayılan kızarıklık bir belirti olabilir sizin için. Onun dışında kakada kan mukus köpük olmasıda bir alerji unsurudur. Bunlardan birisi varsa alerji doktoruna gidip test yaptırabilirsiniz. Deri kan ve kaka testleri mevcut tabi her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor bebeklerde o yüzden çoğunu deneme yanılma ile buluyorsunuz
MinikOsman milasmommy benim bebeğim sadece anne sütü içiyor. Vücudunda sivilce gibi şeyler çıkıyor. Önce kırmızı oluyor sonra gün içinde kırmızılığı azalıyor ve 1 2 gün içinde de kayboluyor. Yüzünde de her yerinde çıkıyor biri geçiyor başka yerinde çıkıyor. Bu alerjimi acaba ya korona çok arttı diye hastaneye de gitmek istemiyorum 😕
Defnemmmmmmmm MinikOsman aynısı benım bebegımdede oldu oda sadece emiyor meger kenar tırnaklarını tam kesememısız oyuzden nereye dokunsa kabarıyor Du isterseniz Bır bakın tırnaklarına
MinikOsman Defnemmmmmmmm bacaklarında falan da oluyor yani dokunamayacağı yerlerde. Sivilceye benziyor ortası beyaz gibi etrafı kızarık 😕
serebro HappyKids daha fazla tarif olmalı ya çok acemiyim yanlış birşey vermekten korkuyorum aynı şeyleri de vermek istemiyorum 5 tane püre tarifi var sadece
Tgb1gl Alphilal bence doktora danışmalısın. Ben de beş aylıkken başladım taşımakta 3 gün kuralı ile. Yoğurt kabak havuç patates tatlı patates ( yarın vereceğim) elma armut muz Fırınlanmış kırmızı köz biber avokado Ben bu sıraya göre gidiyorum doktorun önerisi ile. İkinci gün havucu yemedi kustu hep üçüncü gün vermedim bende.