GizAhmeng Selam kızlar oğlum 14 aylık oldu fakat hala yürümüyor. Biz yürüttüğümüzde adım atabiliyor, koltuğun başından sonuna kadar yan yan gidebiliyor ama desteksiz yapamıyor normal mi ??
Mom987 GizAhmeng 18 aylık olana kadar yolu var. Sizle yürüyorsa yürür desteksiz. Görümcemin oğlu 15 aylıkken ayağa anca kalkıyordu 18 aylık yürümüş çocukları.
brns21 GizAhmeng kizim 17 ayini dolduracak elinden tutunca yuruyor evi tutunarak yuruyor ama hadi gel diyince atiyor kendini emeklemeye basliyor emeklemede level atladi degisik stiller gelistiriyor artik😄 umudum 18. Aydan
vilnius GizAhmeng bırakın ne zaman yürümek isterse o zaman yürüsün bence. Gerekli gördüğünde doktorunuz zaten sizinle iletişime geçecektir diye düşünüyorum
3children1mom GizAhmeng Benim kızlar biri 18 aylıktı diğeri 22 aylıktı bakalım bu üçüncü ne zman yürür korkmayın her bebek aynı değil zamanı gelince yürür
mehtap92 GizAhmeng benim kızımda 15 aylık olacak neredeyse koltuktan sıralama bu hafta başladı kendilerini hazır hissettikleri an başlıyor. Yoksa ben koltuğa bile koyup denemedim kendisi yaptı istediği zamanda asla zorlamadım bir şeye yürümesi içinde hazır olmasını bekliyorum🙂
mehtap92 GizAhmeng benimde ilk bebeğim çevre faktörünün etkisi olduğunu düşünüyorum. En eğitimli olduğunu sanan bile X kişi 10 aylıkken yürüdü diye başlıyor cümlesine. Yürümeme zeka belirtisi asla değil kaba motor gelişimleri yavaş biraz. Ki zamanı da var. Mesela benim kızımda erkenden birşeyler söylenmeye başladı. Her çocuk kendine özeldir 🤍🤍Ve gerçek şu ki ben kızımı emekleme için teşvik bile etmedim yüzüstü durmayı asla sevmeyen bir bebekti bir anda emekledi hiç denemeden. Koltuklara tutunarak yürümekte aynı şekilde kendisini hazır hissetmeyi beklediğini düşündüm hep zatem yürüme evresi nefes aldırmayacak biraz daha dinleneyim😂 kaldı ki şuan bile zor her yana tutunarak ordan oraya gidiyor.
GizAhmeng Eslemmomy ya sağlıklı olsun da inanın ne zaman yürümesi önemli değil ama sağlığı yerinde olsun yeter 🙏🏻