MervosP Merhaba anneler daha öncede mamayla ilgili sorular sormustum. Bi türlü olayın içinden çıkamıyorum bebegim 57 günlük 2 aylık olcak yani. Sütüm var yok diyemem hatta rahatsızken ilaç kullanmıstım doktor emzirme dedi sağ at dedi sabah sağdıgımda 160 birinden 160 birinden cıkmıstı. Benim derdim şu, sürekli emiyor yani benim sütüm mü azaldı bilmiyorum ama ben doyduguna inanamıyorum bi türlü mama veresim geliyor. Sonra emdikten sonra sağıyorum 60 70 bazen 50 çıkıyor benim sütüm mü azaldı gerçekten doyuyormu çişli bezleri de takip edemiyorum sürekli bakasım değiştiresim geliyor bezini doydumu doymadımı diye cok panik halinde kalıyorum. Üzerine mama veriyorum . Sürekli emdiği için arada 2 3 saat beklemiyor bazen istiyor bende emziriyorum sonra aksama dogru dogal olarak sütüm kalmıyo doyacak kadar az geliyor ve o ara mama veriyorum cünkü beklemiyor bende artık cok yoruldum bu durumdan 3 saatte bi emzireyim diyorum durmuyr
Deletedmom299 MervosP henüz küçük annesi hep emmek istemesinin sebebi gaz olabilir, orada guvende hissediyor olabilir🥰
Elifelcn MervosP Bebeğin kilosu nasıl bence yeteri kadar sütün var cnm mama niye veriyorsun ki hem sen diyorsun emzirdikten sonra bu kadar çıkıyor diye mamaya gerek yok bence
F-Betul MervosP Merhaba, benim emmeden sağdığım hali 70 80 bence sütünüz yetiyor olabilir. Benim doktorum buna rağmen sütün yetiyor mama verme demişti.( günde en fazla 150 ml verirdim)
Cemre44 MervosP instagramda bi ebe takip ediyorum suan aklimda degil ama instagrama girip öneririm size sagdiginiz sut sadece onsut yağlı sut geride ve bebek sadece onu emerek alabilir yazmisti o gunden sonra icim rahat ediyor bence sutunuz var yumusak goguste her zaman yagli sut daha fazlaymis bence uzulmeyin emziriyosaniz cocugunuz doyar ilk 3 4 ay agzinin dolu olmasini istiyorlar bunun icin emzik kullanin bence simdi bayanlar cikip beni linc edebilir ama bende yeni anneyim okuduklarimdan yaziyorum
MervosP Deletedmom299 ama sütümün yeniden gelmesi 1 2 saati buluyor bazen beklemiyor o kadar napacagım
MervosP Elifelcn bebegimin kilosu iyi 3500 dogdu 3100 e düştü ilk günler sonra 1 aylıkken 4500 oldu . 16 gün geçti tarrtık 5560 olmus 16 günde 1 kilo almıs yani doktr bazı bebekler cok iştahlı oluyor dedi suan ne kadar bilmiyorum
Deletedmom299 MervosP saginca öyle oluyor kuzum bebeğin emmesiyle ayni değilki. Benim oglum dogdugu ilk 2 ay emmedi. Sonra emmeye başladı o 2 ay sagdim inan 40 cc zor çıkıyordu 5 6 saat sagmazsam 80 100 cc anca çıkıyordu mama veriyordum. 2 aydan sonra emmeye başlayınca hem sagmayi hem mamayi bıraktım şükür 9 ayin içindeyiz 🥰
ant331 MervosP benim bebeğimde 20 günde 1300 kusur aldı. Verme mama sutun yetiyor çok şükür. Olur o akşam az ama yağlı geliyordur sen mamaya vereceğin parayı kendine yiyecek seyler al ye. Sütün dahada artsın
MervosP Cemre44 kimse linç etmesin emzik kullanıyorum artık yeni verdim ama mesela karnı tok biliyorum emzigi bir emiyor sanki aç gibi hiçbişey vermemişim gibi
Ozlm_htc Canım memede süt bitmez. Sabahki süt karbonhidrat ve sudan zengindir meme gergin sert olur öğleden sonra süt yaglanır meme yumusar bebegi uykuya hazırlar. Meme depo degildir süt anlık üretilir bebegin emdikçe süt gelmeye devam eder. Bu aylarda sürekli emmek istemesi cok normal ben aralıksız 4 saat memede tuttugumu bilirim. Simdi emsin diye 40 takla atıyorum meme reddi başladı. Lütfen sütün varken mama verme sonra cok üzülürsün emsin diye ☹️
Eslemmomy MervosP bizde o ara öyleydik sana yakın olmak istiyor bir gazı olabilir iki tek bildiği şey emmek üç doymasa emin ol anlarsın çok ağlar durmaz kilo almaz bezi dolmaz verebiliyorsan emzik ver emzirme sıklığını da 1.5 2 saat yap ki hem süt oluşsun hem midesi bosalsin sende yeterli ve dengeli beslen ki sütün kaliteli ve bol olsun güzel anne🌷
MervosP Eslemmomy o 1 bucuk 2 saati nasıl uzatıcam gece cok iyi gece 12 de uyuyo tam. Sonra 2 saatte bi 3 saatte bi bazen 4 saat uyuyor kalkıyor
F-Betul MervosP Yok her zaman sağmıyordum, sabah uyanınca sağardım ihtiyaç duydukç; 2 saatte bir sağsam daha da az çıkar belki 20 belki 30 ben de yetmiyor sanıyordum mama takviyesi yapıyordum güzel kilo almıştı mamadan sanmıştım ama doktor verdiğin miktarın kiloya etkisi yok sütün yeterli demişti.
MervosP F-Betul ben nasıl düzen oturrtucam bilmiyorum emme süreniz kaç dkka benim bi göğsümü 5 dakika emiyo gazını cıkartıyorum 2 3 dakika da diğerini emiyo bitiyo
MervosP Cnmmltm doktorum 4 saati geçirme dedi herzaman 4 saat olmuyor ama 2 aaat yenidoğanlar içinmiş ilk 15 20 gün için ben onu sordum bilerek 2 farklı doktora
F-Betul MervosP Benimki 4,5 aylık emme düzenimiz yok maalesef, uzun süre emiyor çenesi mi güçsüz anlamadım doyuramıyor kendini emiyor uyuyakalıyor yorulunca, uyanıp tekrar emiyor 3 5 dakika emip memeyi boşaltan çocuklar varmış benimki öyle değil.
MervosP F-Betul birşey diyetimmi ilk dogdugu zamanlarda biz sarılıktan ışık tedavsi gördük benim ebebgimdr uyuyakalıyordu napsam uyanmıyordu memede ama artık öyle yapmıyor anlayabiliyorum sizi şimdi böyle yapıyo çözemedim sizin bebeginiz 4 bucuk aylık ve suan sütünüz yetiyor değilmi
MervosP Eslemmomy bende öyle uzatmaya calısıyorum ama bi görseniz emzigi verince söylenerek ve mızmızlanarak emiyor sonra atıyo aglıyo