Selin648 Ek gıdaya geçişte Kızlar Günlük sütten mi yoksa paket sütten mi mayalıyorsunuz ve nasıl mayalıyorsunuz
Dunyam28 Selin648 Ben weewell in yoğurt yapma makinasından aldım 7 adet cam kavanoz var icinde cam sise günlük süt ile yapıyoruz taş gibi yoğurt yapıyor, önerimdir 😊
Zeynepalya_ve_annesi Selin648 paket sütte olur açık sütte ben paket sütü kaynatmıyorum işlem gördüğü için sadece ılıtıyorum sonra 5 lt süte 2 yemek kaşığı yopurrt koyuyorum kavanozlara döküyorum kavanozları çöp torbasının içine oturtuyorum ağzına gafif nemli havlu kapatıyorum poşetin ağzını bağlamadan üstüne katlıyorum mayalanmaya bırakıyorum sulanmıyor taş gibi yoğurt oluyor
Selin648 Zeynepalya_ve_annesi Paket süt kullanabilirim değil mi zararı olmaz günlük süt sürekli dışarı çıkıp alamam marketler evimize uzak ama paket süt alıp dolaba koyabiliyorum sürekli peki mayalanan yoğurt kaç günde yenilmeli
Candy1907 Selin648 ben de az önce ilk kez mayaladim ☺️ günlük süt aldık 1 lt, küçük kavanozlar almıştım daha önce. Azar azar koydum bakalım ne olacak. Bir de probiyotik maya denedim ama tutar mı ondan emin olamıyorum 🙄
yusufemine Candy1907 nerden aliyosunuz gunluk sutleri markasi ne bi soylermsijniz rica etsem ben pek bilmiyoeumda😃
Mlkcgn0007 Candy1907 ben probiyotik maya ile mayalıyorum. İlk önce açık süt aldığım için pişirip bir bardak alıyorum onun içine mayayı koyuyorum. Bu arada pembe kapta bebek mayası oluyor. Daha sonra onun mayalanmasını bekliyorum. Maya olduktan sonra diğer ılıttığım sütüne döküyorum güzel ve tatlı bir yoğurt bebeğim çok severek yiyorum yani versem hepsini bitirebilir deneyebilirsiniz. 😊
-ogretmenanne Selin648 ben de ilk zamanlar AOÇ’nin günlük sütlerini alıyordum kaynatmadan ılıtıyordum ama tutturmakta zorlandım biraz açıkçası, sanırım 2 ay sonra da inek sütüne geçtim, o zaten çok kolay oluyor, kaynatıp ılıttıktan sonra
Zeynepalya_ve_annesi Selin648 bu sana bağlı biz 1 lt kavanozu 1 günde tüketiyoruz tek öğünde yediğimizde oluyor 2 öğündede oluyor
seydaac Selin648 uzun ömürlü sütleri diyorsanız onlardan pek sağlıklı olmuyor. Ama marketten günlük süt alıp yapabilirsiniz.