Rzlgln canım spiral için kimi çok acıdı diyor.Bana sorarsan ha sezeryan,ha normal doğum yapmış bi kadın için spiral acıması ne kadar fazla olabilir ki derim hep.nitekim ben 11 yıl kullandım ne takarken ne çıkarırken acımadı da ağrımadı da.acı ve ağrı dedikleri şeyi şöyle tarif edeyim (bende olanı yani)adet sancısı(takıldığı an) ve masadan kalkınca 1-2saat süren hani adet döneminde bel ve rahimde bi ağrı olur,sancı olur ya aynısı.işlem 3 dk da bitiyor.özel hastanede taktırınca siz alıyorsunuz spirali(benim denk geldiklerim ,yakınlarımdan yani hep öyleydi)fakat ben bir kez devlet hastanesinde ,3 kezde ana sağlık merkezinde ücretsiz taktırdım.iyisi kötüsü olduğuna asla inanmıyorum fakat hormonlu spirallerin adet kanama yoğunluğundan faydası varmış.bakırlı spiral takan bayanlara göre adet dönemini daha az kanama ile geçiriyorlar bunu vidyolardan araştırmıştım etrafımda kullanan yok açıkçası .(benim ki bakır)şuan 7,5 aydır yine spiral kullanıyorum bakır olandan.tabii ki her korunma yöntemi gibi vucutta bazı etkileri var normal o da.fiyatı özellerde 300 tl gibi bi mebla canım.