canzuu Merhaba arkadaşlar bebegim 2 ay 17gunluk, az önce kakasinda kocaman sumuk gibi bi sey vardi, kaka seklinde degil kocaman bi balgam seklinde:( ne olabilir?
Freud canzuu kaka sayısında çok fazla artış, ateş, kusma, bebeğin genel durumunda değişiklik vs olursa bi doktora götürün. Solunum yolu enfeksiyonu, alerji ya da farklı bi durum da olabilir. Şimdilik takipte kalırdım ben olsaydım.
ikiKudurukAnnesi canzuu bende öyle dün kakasinda mukus gördüm ne yapacağımı bilmiyorum çoğu alerji diyor fakat alerji de bir belirti ile olmaz sanırım
Ltprknn Ayda rotavirüs aşısı yapıldıktan sonra süt proteini alerjisi ve yumurta alerjisi tetiklenebiliyor. Buna bağlı kakada mukus ve kan olabiliyor. Doktorunuza mutlaka sormalısınız bence
canzuu Ltprknn 3. Ayda yaptıricaz rota asisini:( doktoruma mesai saatleri disinda malesef ulasamiyorum:(
Nisycl Ltprknn ya bu mukus dedikleri nasıl oluyor ben tam ayırt edemiyorum :( bu aralar bende şüpheleniyorum yüzünde döküntülerde var çünkü ama biz antibiyotik kullandık bronşitten dolayı o da alerji yapmış olabilir mi bilemiyorum tabi
canzuu Freud kusmasi her zaman var o yuzden bilemiyorum ki hangisi hastalik kusmasi:( insallah onemli bi sey degildir. İlk kez boyle kocaman bi balgam gibi bi sey gordum:(
merveshah canzuu bebekler balgam sumuk gibi seyleri bizim gibi disari atamadigi icin olur demisti bizim doktorumuz
Ltprknn Nisycl bize de bronşlarında daralma var demişti bir doktor fakat güvenmeyip bir alerji uzmanına götürdüm. Böyle bir durum olmadığını söyleyip besin alerjisi testi yaptı. Alerjik bünyesi olan çocuklarda döküntü VS zaten hep görülüyormuş. Alerji testi yaptırmakta fayda var bence.
Ltprknn Korkulacak bir durum değil bence içinizi ferah tutun ki bebek de gerilmesin diye düşünürüm hep. Çocuk alerji uzmanına gitmekte fayda var. Ben de 2. Ayda ilk defa farketmiştim. Mukus ile başladı daha sonra kan göründü. Anne sütü alıyorsa eliminasyon diyeti veriliyor. Ama Bunlar sonraki aşamalar tabi. Mukus olması bir sorun tabi ki ama en azından vücudu bunu size gösteriyor. İçinizi ferah tutup ulaşabildiğiniz zaman doktorunuzla görüşün. 1 yaşına kadar çoğu çocukta alerji gözüküyor muş zaten
efe_2020 ikiKudurukAnnesi Huysuzluk ve aşırı gaz olur karnından gurultu gelir kakasını sesli yapar sadece mukus olması ön sütü fazla almadından veya çok beslenmesinden olabilirmiş doktorum öyle demişti. Mukusu önemsemiyor doktorlar normal diyor
efe_2020 canzuu Alerjısı olabılır , alerjı doktoruna götürmeden sakın rotayı yaptırmayın alerjısı olan bebeklere yspmıyorlar rotayı bız bilmiyorduk alerjjısı olduğunu yaptırdık maf olduk . Alerjısı yoksa tabi yaptırın önemli bi aşı çünkü. İyi akşamlar ☺️
canzuu efe_2020 yaa dediginiz gaz, huysuzluk, gurultulu kaka, mukus, kusma hepsi var bebegimde.. doktorum kilo alimi normalse alerji de olsa onemsememisti, rota cok mu zarar veriyor alerjisi varsa?
ikiKudurukAnnesi efe_2020 karnında gurultu ve sesli kaka yapma var hemde öyle bir sesli yapıyor ki dersin büyük insan 😂
Ltprknn Rotavirüs aşısının bir zararı bulunmuyor. Doktordan doktora görüş ayrılığı oluyor tabi ki. Aşı bünyedeki alerjiyi tetikleyip çıkarabiliyor. Önemli olan doktorunuza ne kadar güvendiğiniz. Eğer sonuna kadar güveniyorsanız burada yazılanları bir kenara bırakıp onu dinlemelisiniz. İnternet ve forumlar dipsiz bir kuyu. Çocuğunuzu en iyi siz anlarsınız. Bilinçli bir şekilde alerji araştırmanızı yapıp bir uzmandan destek alıp kararları kendiniz vermelisiniz.
Goktug1308 ikiKudurukAnnesi benim oglumun da dogdu dogalı kakasında hep mukus var kanlı olmadıgı için ciddiye almadım. Kakasınıda gürültülü yapıyor diger odadan duyuluyor yani resmeb portlatarak yapıyor onuda önemsemedim neticede sulu kaka yapıyor gazla cıkıyor diye düşündüm alerjisi olduğunu hic aklıma getirmedim ve üç gün önce rotavirüs aşısını yaptırdım burda yorumları okudukça içim yanmaya başkadı acaba süt alerjisimi var diye. Oglum sürekli memede fazla süt içtiğinde de mukuslu kaka olur diyorlar. Alnı pütür pütür kulak arkasındada böyle kuruluk var süt alerjisi değildir insallah korona bursada cok yayıldı korkuma hastaneye de gitmek istemiyorum giittiğimiz özel hstanr devlet hastanesi gibi kalabalık oluyor
ikiKudurukAnnesi Goktug1308 inşallah bizimkinde de sıkıntı yoktur açıkçası mukus u burada görünce kakasını inceledim ve gördüm daha önceden incelemek aklıma gelmedi 😂 bende yarın doktora mesaj atıcam bakalım ne diyecek
efe_2020 Goktug1308 Aşerjsıı olan bebekte sürekli memede canım dr bana karın ağrısını bastırmak için sürekli emmek istiyor dedi . Bursadaymışsın ben Muaynanesi olan Yurda hanıma gidiyorum coronaya çok dikkat ediyorlar içerdeki hasta çıkmadan almıyorlar aşşağıda arabanda bekliyosun tek tek alıyor