Melisdalli yarım kundak bizim hayatımızı kurtardı diyebilirim. Öteki türlü mümkün değil uyumuyordu. Kendini sürejli uyandırıyordu. Doğduğundan beri yarım kundanla çözdük uyku işini. Derken sonra bebe oldu 4 aylık, dönmeye başladı, ama hala kundaksız uykuya direniyordu. Baktım çocuğun isteği bu, ben de onun isteiği doğrultusunda ilerlerim dedim, uyurken kollarını hafif bağlamaya devam ettim. Ama istediği an çıkarabiliyordu. Sadece ilk uykuya geçerken, istediği o hissiyatı vermek amacıyla hafifçe sarıyordum. Uykudayken kendisi çıkartıyor ve dilediğinde dönebiliyordu. Bir süre bu şekilde gittik, geceleri kolları açık uyumaya yavaş yavaş alışıyordu. Ama uyudu diye müslini çıkarmıyordum mesela üstünden, kolları açıktı ama müslin bedeninde kalıyordu. Bir süre sonra müslini de çıkarmaya başladım. En son artık hiç bağlamadan, sadece aakinleiene kadar kollarını ben tuttum. Açıklığıa böyle böyle adım adım alıştı. Uzmanların yazılarını çok okudum, nasıl vazgeçirmeliyiz kundaktan diye. Bu yöntemi önermişlerdi hepsi. Biz de kolaylıkla çözdük böylece.