Cnprtk Aydan beri taneli gıda reddi yaşıyoruz. Mesela elma rendeliyorum muz eziyorum yemiyor mutlaka püre olcak. Ama eline elma verirsem yiyor eline verdiğim herşeyi yiyor ama yemeğin içinde tane olmicak. Nasıl düzelicek ?
kubra71 Cnprtk oğlum 6 buçuk aylık 5 buçuk aydan beri pütürlü veriyorum şuan iyiki de o şekilde vermişim diyorum 5 aylıktan tadimlara başlattım bence pes etme bi şekilde zamanla alışacak yoksa sen çok zorluk çekersin arkadaşım çocuğuna hep blendirdan çekip verdi çocuk 1 buçuk yaşındaydı hala blendirdan çekiyordu
Deletedmom9 Cnprtk Benimde oğlum 1 yaşını geçiyordu pütürlü yemeye başladı. Acele etmeyin yesin diye zorlamayın pütürlü şeyleri zamana bırakın bir şekilde yemeyi öğrenecek. Siz yine parmak besin olarak eline verin sürekli yada tabağına makarna koyun mesela önce siz gösterin sonra bebeğinizin yemesini söyleyin kendileri yiyince daha keyifle yiyorlar.
Song kubra71 neyle basladınız direkt puyurlu sebze mı verdiniz benimki de ilk kez kabak denedik ezdim ama öğürsü gozlerinden yaş aktı bıraktım pure halıne getirdim
Teachermom Song ogurmesi normal sonuvta sividan katiya ilk kez geciyor catalla iyice ezin cok hafif puturlu olsun zamanla miktari arttirin
kubra71 Song ilk püre verdim sonra yavaş yavaş pütürlü yapıp verdim ilk başlarda öğ möğ dedi yavaş yavaş alıştı şuan çok rahatım ilk havuç patates püreleriyle basladim
kubra71 Song kac aylık bu arada birde aşırı pütürüyle başlama hafif hafif ver pes etme dikkatli ve kontrollü verirsen sıkıntı olmaz
Cnprtk Song 6. Ayda püre verdm pütürsüz. 7. Aya girdik ezip verdm sonra bi anda değişti. Diş çıkarma devam ederken bozuldu. Hatta bi ara ağızda tutma bile başladı napcağımı şaşırdm şimdi de ağzına bişi gelince öğ yapıp hatta kusuyor
Song Teachermom cok tesekkurler ılk olarak ne verdiniz siz sebze ve sonrasında mı meyve yoksa karısık mı ılerledınız
Teachermom Song Ben ilk yogurt sonra sebze ve meyve ile devam ettim.Cok sukur oglum yogurt ve sebze yemeklerini cok sever tatli ile arasi pek yok
Cnprtk Deletedmom9 öle verince yiyor mesela pilav makarna yiyor ama bişeyin içinde mesela yoğurt çırbasının içinde pirinç tanes olmicak ama pilav yiyor ilginç
Song kubra71 yeni girdik 6.aya daha once hep anne sütü keske biraz biraz denetseymişim diyorum😫acemılık işte
Pinque Cnprtk zamanla alışıyo canım bi iki hafta verme unutsun sonra tekrar ve az az, doktorumun tavsiyesiyle biz böyle yaptık, şimdi dokuz buçuk aylık baya alıştı, bazen yine yapıyo ama eskisi kadar çok değil