Balakannesi Nasıl yapıyorsunuz kizlar tarif verin bana, geçen internetten bitane tarife bakarak yaptım olmadı süt kesilmedi yani , boşuna sütüde rezil ettim
suhedaborekci Balakannesi Süt kaynamaya başladığında bir yemek kaşığı kadar yoğurdu koyup kaynatmaya devam ediyorum. Karıştırıyorum ara ara, eğer çok kesilmezse biraz daha yoğurt ekliyorum. Yeşil suyu da çıkıyor mis gibi. Poşet buz torbalarına koyuyorum sonra buzluğa mis gibi 🤗
Hunilianne Balakannesi süt kaynarken yarım limon sıkıyorum içine kaynadıkça kısıkta lor oluşuyor. Süt kesilmezse biraz daha limon ekliyorum. Lorlar oluşup soğuyunca beyaz tülbentte süzdürüyorum altında kalan su peynir alti suyu oluyor onları da karton bardaklara doldurul buzlukta donduruyorum donunca karton bardaktan çıkarıp kilitli poşetlere koyuyorum. Loru da tülbentte kalıp hale getiriyorum sonra kare kare kesip onu da öyle donduruyorum bittikçe cikariyorum yoksa hepsi tükenmiyor 3 günde 😂
Balakannesi suhedaborekci ne kadar sute koyuyorsunuz bir kasık, bide süt hazır sütlerden mi yoksa baska mi