Aysenur2705 ben 10 gün evvel doğum yaptım. Ve doğurduğunu covid pozitifmişim. Bilmiyordum aynı gün testle öğrendim. Emzirirken ilaç kullanmıyorsun. Bebeğe temasım eldiven ve çift maskeyle oldu. Emzirme ile teması vardı mecburen ama şükür bir sorun olmadı bebeği emzirmek onunniçin en iyi ilaç ve koruyucu. Bir yandan da annenin antikorlarını aldığı için vücudu onu tanıyor ve bağışıklık geliştiriyor. Eğer normalden farklı olarak kusma ateş gibi semptomlar oluşursa bebeği doktora götürün dedi aile hekimliğim. Sık sık emzirdim ben de. Kendim de çok iyi besledim bağışıklığımı güçlendirici şeyler yedim hep. İlk günler çok zorlandım yeni doğum yapmanın da etkisiyle yorgunluğum halsizlik nefes darlığı koku tat olmayışı iştahsızlık ve burun tıkanıklığı ile mücadele ettim ama sabrettim zorlansam da yemeye çalışıp ve bol su içerek bebeğimi emzirmeye odaklandım sadece. Şuan test vermeye geldim. Atlattığıma inanıyorum. Korkmayın süreci dikkatlice geçirmek önemli olan. Bebeğinizi sık sık kontrol edin. Çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin en kısa zamanda inşallah.