Aysglkizilcan Hanımlar bu ilacı kullanan var mı? 3 aylık iğne olmustum, kanamam vardı sürekli. ;Haziranda oldum iğne) dün sağlık ocağında ebe verdi. Kullan dedi adet kanaman düzelir falan dedi sizlere de sormak istedim kullanan varsa ….
ArasCinarveAnnesi Aysglkizilcan Ben ilk kez kullanıyorum yaklaşık 1 ay olacak. Kullanmaya başladıktan 1 hafta sonra kanamam oldu ama normal adet sürem kadardı sonra bitti.
Margaryan Aysglkizilcan Sağlık ocagindaki ebe ücretsiz mi verdi ben eczaneden 60 tl ye aldim ve bulana kadar canım cıktı. Ben de igne olmuştum ve igne artık hiç bir yerde yokkkkk
Rumeysa34 Canım ben 12 aydır kullanıyorum asla adet olmuyorum böyle arada lekelenme oluyor o kadar ayrıca korunurluğu çok iyi saatin de alırsan hiç korkma yani ben çok rahatım hiçte bir sıkıntısını görmedim sadece carezetta hap devlet karşılamıyor hemşire size nasıl verdi
Aysglkizilcan Rumeysa34 verdi derken önerdi. Aslında yanlış da yazmışım. 3 aylık iğne olduktan sonra kanama oldu. Onun etkisi eylülde bitmesi gerekiyordu ama bitmedi. Hala kanamalarım oluyor deyince bu ilacı önerdi. Adet düzensizliği olmustur bu ilacı al kullan daha doğrusu doğum kontrol hapı kullan düzene girer dedi. Sonra bu cerazette ilacı söyledi. Ama baktığım kadarıyla kanama yapıyormuş birkaç tane böyle yorum aldım. Ben de microgynon mu neydi onu aldım ilk su an o var ama emizirenlere özel al dediği için bu cerazette yi dedi. Ben emzirmiyorum ama yan etki olmaması için bunu alayım dedim işte bilemedim. Tek istediğim artık kanamalar olmasın. Ped takmaktan tahriş oldum Artık ….
ArasCinarveAnnesi Aysglkizilcan Günde 1 kez saatini kendin ayarlıyorsun ne zaman almak istersen. Ama söylenen şu ki hergün aynı saatte alman gerekiyormuş
Rumeysa34 Aysglkizilcan bayağı zor bir süreçten geçmişsin canım çok geçmil olsun öncelikle ama hapın herkeste aynı etkiyi verdiği söylenemez ben doğumdan sonra 1 ay adet oldum sonra bu hapa başladım asla olmuyorum işime de gelmiyor değil bazıları yazıyor her ay şiddetli oluyorum diye hani bir 2 ay denersin ona göre değiştirirsin 😘
Aysglkizilcan ArasCinarveAnnesi bi gün içmedik mesela hamile kalıyor musun peki? Ben çok unutkanım telefona alarm falan Koyucam artık😄 ama hamile kalir miyim onu merak ediyorum.
Aysglkizilcan Margaryan yok önerdi bana vermedi. Bu ilacı al dedi. İğneden sonra kanamaların devam etti mi senin. İlaç işe yaradı mı
Margaryan Aysglkizilcan Igneden sonra 1 hafta devam etti. 2.ay regl oldum ama hala olmadım yani ağustostan beri..
ArasCinarveAnnesi Aysglkizilcan Hahah çok güzel soru ve inanın bunun cevabını bende çok merak ediyorum. Hayatımda ilk kez doğum kontrol hapı kullanıyorum ve daha sadece 1 ay oldu 😅 Bende bir kaç kez unutup saatini kaçırdım o yüzden alarm kurdum artık. Kullanma talimatını okuduğumda düzenli kullanımda %99 koruma yazıyordu. Bi de bu ilacı kullanırken düzenli emziriyorsan koruma oranı daha yüksekmiş diye anladım açıkçası
ArasCinarveAnnesi Aysglkizilcan Kullanma talimatına sanki o tarz birşey yazıyordu ama. Unutulup kullanılmadığı zaman hamilelik riski artıyormuş sanırım. Atıyorum her gün saat 1 de alıyorsan o gün unuttun 5 te hatırlamış olsan bile o sanatta almanı yazıyor. Ertesi gün yine 1 de ama
Aysglkizilcan Margaryan benim uzun süre oldu kanama sonra durdu. Normal adet oldum. Eylül de. Ekim de oldum 3-4 gün kanama oldu sonrasında kesildi. Ekim ortalarında başladı ama koyu renkte geldi kanama gibi değildi biraz kırmızı renkte oluyor sonrasında koyu renge dönüşüyor yapışkan şekilde akıyor anlamadım ama çok sinir bozucu ne yapsam bilemedim. İlacı da kullanma korkuyorum bu yüzden ya daha kötü olursa falan diye. Kanamadan ped takmaktan sıkıldım