Minikkuzum27 Kizlar bebekler ek gıdaya geçtikten sonra nekadar mama veriyorsunuz. Mama yerine bebe bisküvisi yada diğer kaşık mamalardan yapıp veriyor musunuz? Onlar daha doyurucu degilmi mamaya göre. Bana biraz bilgi verir misiniz ek gıdaya geçmek uzereyizde.
Selinay95 Minikkuzum27 ilk geçtiğinizde anne sütü emiyorsa anne sütü formül mama emiyorsa formül mamayı kesinlikle kesmemelisiniz. Ek gıdaya alışana kadar ek gıda ara öğün olmalı. Yani emdikten 1 saat sonra ek gıda verirseniz zaten iki üç kaşık yiycek ek gıdaya alıştıkça ana öğün ek gıda olup emmek ara öğün olucak
Selinay95 Minikkuzum27 cicibebe değilde hünnap markasının keçiboynuzlu cicibebesi var kahvaltısına ondan koyuyorum. Kaşık mamasıda veriyorum. Aptamil sütlü prinçli ve irmikli 7 meyveli verebilirsin. Arılac gece olan birde güzel tavsiye edebileceğim
Selinay95 Minikkuzum27 tadımlarla başlıycaksınız 3 gün kuralı ile. Birde 1 yaşına kadar süt, tuz, şeker, çilek, kivi, fıstık, bal bunlar yasak bunlara dikkat etmelisiniz
Minikkuzum27 Selinay95 peki nezaman sonra anne sütü yada mama ara öğün olmaya baslicak. Hem mama veriyorum hem anne sütü ama sütüm git gide azalıyor ve mamayida içmek istemiyor. Ben ek gıdada tadimlar bittikten sonra doyurucu şekilde yedirrim diye düşünüyordum. Çünkü mamayı çok zor iciriyorum. Anne sütüyle doymuyor farkediyorum. Tek tesellim ek gıda ☹️
Minikkuzum27 Selinay95 bebeğiniz kaç aylık ve bunları doyana kadar yediriyor musunuz. Bunları yerken ek olarak mama filan veriyor musunuz.
Minikkuzum27 Selinay95 doymuyor aç kalıyor ve çok huysuz oluyor. Nasıl basedicemi bilmiyorum. Bian önce ek gıdaya gecipte doyana kadar yedirmek istiyorum. Aç kaldıkça üzülüyorum çünkü.
Selinay95 Minikkuzum27 en azından bir çay tabağını sorunsuz yemeye başladığında ekgıda anaöğün diğeri ara öğün olabilir
Selinay95 Minikkuzum27 6 aylık bunların dışında birçok şey veriyorum bazılarını bitiriyor bazılarını yemiyor ama tabi hsppsini zorla yiyor şekilden şekle giriyorum. Formül mamasınıda muhakkak veriyorum
Selinay95 Minikkuzum27 korkutmak gibi olmasın ama ek gıda daha zorlu süreç ek gıdada dah çok red başlıyor
Minikkuzum27 Selinay95 yaa ek gidayida yemezse naparim bilmiyorum aç kalıyor diye vijdan azabı çekiyorum resmen. İnşallah ek gıdada sevdiği şeyler olurda yer. Yoksa nasıl yapicam bilmiyorum.