Benanneoldum oglum 5,5 aylik anne sutu alirken adeno virus gecirdi. 1,5 gun yattik hastanede serum baglandi. normalde doktor 5 gun sonra gecer demisti ama flagly maflor a ragmen gecmedi. Ishal gecmedigi gibi virusten sonra bagirsakta sut ve sut urunlerine karsi hassasiyet olustu. Hafif kanli mukuslar basladi. 1,5 ay gibi bir surede iyilesti. Doktorumuz bile çok şaşırdı hiç bu kadar uzun süren vaka yok diye.
Maflor i degistirip reflor ve tasectan kullandik, zinco şurup kullandık. Sivi kaybi olmasin diye sık emzirdim. ve kaynatılmıs ılıtılmıs su verdim. Siz şu durumda daha şanslısınız bir süre süt ve süt ürünü içeren birşey vermeyin ishal geçene kadar. Yaglı yedirmeyin. sıvı ama lifli sebzeli pirinç patates havuclu corba içirebilirsiniz. Havuç püresi iyi gelir. Muz iyi gelir alerjisi vs. yoksa. Bir tek probiyotik maya ile mayalanmış yogurttan ayran yapıp içirebilirsiniz süt ürünü olarak işe yarayabilir. maflor da iyi gelmiyor olabilir cunku reflor ile maflorun içeriğindeki bakterilerin grupları farklı. içeceği suyu bu süreçte kaynatıp sogutursanız 1 cam şişede tutup daha iyi olur. ( armut yedirmeyin gevşetir)yemek yemesine zorlamayın, su kaybı tuz ve mineral kaybı olmasın kafi. cunku her gıda alımında bagırsak hareketi baslar ve agrısı cok olur onun kıvranır. Yemeye zorlamayın sadece anlatın, annecim bu geçecek ama geçmesi için su içmemiz muz yememiz lazım, az az yemek de yiyelim. Yogurtlu naneli pirinç ( yayla corbası) o da işe yarar.