Piko78 bu döngü sarılık olan bebeklerin annelerinde oluyor. Öncelikle evet bebekler biberona alışıyor şöyle ki refleksle doguyor ama bi sebepten ememiyor , çenesi de henüz güçlenmediği içi n biberon kolayına gidiyor. Öncelikle evdeki biberon veya emzik kaldırılmalı. Anne bebek sık sık cıplak ten teması yapmalı. Ben emzirme kampı yaptım 3 gün yemek ve tuvalet harici cıkmadım. Bol bol ogluma kokumu tanıttım. Emme zamanı öncesi temiz elinizin parmagı ile dudak cevresini uyarın ufak ufak agzını hareketlenince memenizi verin, istemesi için sütünüzü önce bir damlalıga alıp memenizden akıtın öyle öyle emmeye baslar. Biberon devreye girdikçe çenesi asla güçlenmiyor, emmek ayrı bir güç gerektiriyor onlar için. İçinizi ferah tutun , memeyi emmesini saglayabilirsiniz. Mesela mamayı her gün 5-10 cc azaltarak verin ama sizin memenizdeyken mamayı akıtın anne sütünü de çekecektir eds diye bir sistem eczanelerde var. Eğer meme reddine sebep olacak baska bir etken düşünüyorsanız bulmaya calısın tazyik mi dil bagı mı veya baska birşey mi ( sanmıyorum da) yani sorunuz olursa buradan seve seve yardımcı olurum yeter ki kendinize ve bebeğinize güvenin. Ben mama bıraktırma ve emme konusunda bebeğim uyuduktan sonra emxirme danısmanlarının yazılarını okudum ve uyguladım. Şimdi 24. aydayız, mama biberon yenidoğan döneminde kaldı.