MelikeKonac Merhabalar yapabileceğiniz en iyi şey desteksiz uyutmaya alıştırmak, uyku eğitimi asla demiyorum zaten önermiyorlar. Oğlumu meme reddine kadar yatağında uyuturdum, 4. Ayında bir redd i meme yaşattı ki kucağımda uyutmaya başladım daha sonra öyle de uyumamaya başladı kucağımda sallayarak uyutmaya başladım sonra öyle de uyumadı tabiri caizse tepine tepine uyutuyordum. Gece gündüz saat başı uyanması tekrar uykuya döndürmek de cabası. Çünkü uyku aralarında kucakta olmadıklarını ve sallanmadıklarını farkedip kendilerini uyandırıyorlar. Canıma tak ettiği bir gün yatağına koydum ama ellerimi altından çekmedim, yine ninnisini açtım. İlk 3 gün biraz ağladı mızırdandı ama uyudu, sonra o ellerimi de çektim ama hep ellerim üstündeyken koydum. Yine mızırdandı yarım saat sürdü bir saat sürdü ağladığında sakinleştirdim tekrar koydum yine uyudu. Şu an 1 hafta oldu daha kolay uykuya geçiyor ve ben sadece yanında duruyorum. Gece boyu 10 kez uyanan oğlum 3 kez uyanmakla başladı 2,1 e kadar indi şu an. Yani hem onlar için hem bizim için bunu yapmak şart en erken dönemde başlamak görüyorsunuz ki çok daha hafif atlatılıyor oğlum 6 buçuk aylık