Renk Hanımlar selam. 2 ay açımızı olduk bugun. Şu an ateşi yok ama ateşlenirse calpol verirsin dedi hemşire ölçüsünü bilen var mı? Aşıdan sonrası nasıl geçti sizin?
Ummuhanjeso Renk enjektör varsa 1.5 cc olarak ya da bir çay kaşığı kadar 6 saatte bir verebilirsin canım. Ben ateşi olmasa da ağrısı oluyordu 6 saate bir sürekli verdim 1 gün boyunca.
yenidoganhemsiresi Ummuhanjeso aysenur_58 Gizemsydr Ateş 38 dereceyi bulmadığı sürece ateş düşürücü verilmez. Huzursuzluk olur normaldir. İlaçlar aşının etkinliğini azaltır
2bebelianne__ Renk aşıdan sonra 1 çay kaşığı gündüz birde gece verdim 1 çay kaşığı ateşimiz olmadı çok şükür sadece huzursuzdu ağrısı vardı calpol da geçirdi ağrısını
yenidoganhemsiresi Renk 38derece olmadığı sürece vermeyin. İlaçlar aşının etkinliğini azaltır. 38 olursa 1 çay kaşığı
yenidoganhemsiresi Renk olsun bişey olmaz, bi daha vermezsiniz. Bende bebek hemşiresiyim aldığım eğitimlerden bu bilgi de
Ummuhanjeso yenidoganhemsiresi bende sağlıkçıyım fizyoterapistim ama bebeğimin ağrısı çok olduğu için mecburen verdim. Yapan hemşire nasıl yaptıysa aşırı şişkinlik ve sertlik oldu diğer aşılarını hep kendi hemşiresi yapıyordu öyle bir şey olmamıştı. Zaten 38 i görmediği sürece soğuk uygulama yaparım normalde.
aysenur_58 yenidoganhemsiresi doğrudur ama benim kızım kolik bebekti patlayanakadar agliyodu bende mecbur veriyodum az da olsa sakinlesiyodu
Zekzek Ateşi çok yüksek olmadan vermiyorum ben vücudun ateşle baş etmesi gerekiyor bağışıklık için bazıları aşıya gitmeden veriyormuş ama verilmemeli doğal yolla düşürülmeli ateş düşmezse veril.eli