Sevgili anneler ;
Uyku alışkanlığı ile alakali cok arastirma yaptim kizim 6 aylik olana kadar ortalama bir bebek uyku acıdan bazen uykuya direnir bazen uyur degiskendi ilk 4 ay memede uyudu &abah uykularını. Onu cok fazla gozlemledim ihtiyacı neydi nelerdi ona gore hareket ettim
9 aylikken cildiracagimi düşünmüştüm cunku fazlasıyla uyaniyor bide ağlıyordu. Doktoruna danistigimda ayrilik.kaygısınin baslamis olabileceğini soyledi.
10 aylikken gunduz iki.kere uyutmak inanılmaz yorucu olmaya başlamıştı 2 saat ugrasiyordum yok uyumuyordu. Sonra kitaplar makaleler videolar izleyip bize gore bir plan program ve duzen kurmaya karsr verdim
Kizim 11 aylikti odasini ayirdim besiginde yatmak istemiyordu buyuzden odasinda yere genisce yatak yaptım. Gunduz tek uykuya düşürdüm. Kizimi oğlen sabah kacta uyandiysa 5 saat sonra uyutmaya basladim. 7 de uyandiysa oglen 12 de odasina gittik panjurlari kapadik alt.degistirdik pijama giydik sarildik iyi uyjular dedik ve emerek uykuya daldi. Ve boylelikle duzenimiz belli olmuştu uyku öncesi yatak hazirlama ust değişme panjurlari kapama odayi karartma yani.2 3 saat uyumaya basladi gunduzleri kizim. Gecede aksma uykusuna 8 de geçiyor sabah 6 7 gibi uyaniyordu lakin ilk 3 ay gece milyon kez uyaniyordu. Bazen kendimi kizimin odasi ile yatak odasi arasinda koridorda ayakta uyurken buluyordum. Sebat ettim sabrettim inat ettim kararimdan vazgecmedim.gece uyandiginda isik açmadım konusmadim oyun oynamadim yanina yattim ve onun uyumasini bekledim bwzi geceler 3 saat uyanik.kaliyo4du yinede baska odaya gitmedik oynamadik isik acmadik.
Kizim 15 aylikti duzenimiz tam.oturmustu gunduz uykularinda hicbir sorun yok gecede 5 6 kere uyaniyordu diş çıkıyordu agrisi sizisi oluyordu sorun degildi
Kizim 1.5 yasinda tum dislerini çıkardıktan sonra gecede maksimum 1 2 kere uyanmaya basladi bazi geceler kesintisiz uyuyor. Kizim destekli uyuyor emerek ve buna ragmen kesintisiz uyuyor. Aksma 9 da uyur aabah 7 8 gibi uyanir. Gunduz de 1 2 saat uyur. Uyku duzene girince beslenmesi oyun oynamasi her sey duzene girdi.
Bebeklerinizi gözlemleyin ona gore hareket edin. Kizim 40 gunlukken bile sallanmayi hic istemedi sevmedi. Ilk 4 ay her gün mutlaka ev ici veya dışı farketmeksizin kanguru kullandim bazi gunduz uykularini kanguruda uyudu.
Tum kuzulara bol hayirli uykular dilerim🥰