Acemimom Selam kızlar doğum yapalı 36 gün oldu ilk bir hafta içinde dikişlerimin bir kısmı düştü fakat hala düşmeyenler var. 30. günde doktora gittim her şey yolunda kalan dikişlerin sürmesi de 1 ayı bulabilir dedi ama kafama takıldı çok uzun bir zaman değil mi ? Sormak istedim ?
Birbebek34 Acemimom benim de ilk zamanlar hemen düştü dikişlerim sonra batikon kullanmayayim dedim dikislerim 35 günde hâlâ duruyordu tekrsr batikon kullanmaya basladim kalan dikişlerim 2 gun içinde düştü sizde kullanmayı bıraktiysanız bu kadar gecikmis olabilir benim de dikişlerimin düşmesi tamsmen iyilesmesi 40 gün buldu
rabia22 Acemimom benim ilk dikişler 23. Günde mi ne düşmeye başlamıştı 40. Gün dikiş kalmamıştı hepsi dökülmüştü bölgeyi kuru tut kendiliğinden dökülüyor canım benim doktorlar bilerek en uzun müddetten misal veriyorlar ki tekrar tekrar sorup gitmek zorunda kalma diye
symctrgl Kuru tut. Anestol kullanıyorsan onu kes o sadece uyuşturuyor iyileşmeyi geciktiriyor ağrımıyorsa sürme. Madesecol yara kremi iyileştirmeyi hızlandırıyor ama günde bir kez kremle. Hava almasını sağla ben arada etek giyip bişey giymiyordum evde zaten 40 gün yattım dikişlerim zor düştü biraz yapıyla alakalı dikişlerin enfeksiyon kapmadığı sürece geç düşmesi önemli değil. Benimkilerde geç düştü merak etme.
Acemimom symctrgl ay demekki yapıyla alakalı canım internete falande hep 7 10 gün içinde düşer deyince panik oldum. Doktor hiçbir krem önermedi bana ya 🤷🏻♀️
Acemimom rabia22 yok canım doktor krem vermedi ama alıp kullanmayı denicem şimdi önerileri gördükten sonra 🤷🏻♀️
symctrgl Acemimom istersen eczaneden alabilirsin ama ilk başlarda batikon ve kremler çok önemli benim dr um 27. Günden sonra kremleri ve batikonu bıraktırdı iyleşmiş sadece popona yakın yerde 2 dikişin kalmış ona azcık madesecol sürebilirsin istersen dedi sürdüm yani şuanda bişey sürmesende bişey olcağını sanmıyorum ilk 20 gün zaten onlarsız yaşayamazdım ben 30.gğbde popomun üzerine zar zor oturuyordum popama kadar dikiş vardı ☹️
rabia22 Acemimom inşallah canım benim yan dikişimde vardı benim oturup kalkamıyordum çok uzun ve zorlu bi süreçti rabbim kolaylık versin zor cidden
rabia22 Acemimom benim doğum yaptıran doktorum da vermemişti hatta Çevremde kime sorsam yeni doğum yapmış insanlar da vardı benimle aynı zamanda en azından bir batikon vermişti doktorları bana hiçbir şey vermedi sadece Sebamedin bölgesel temizlik jelinden verdi oda tavsiye yani sadece ve kuru tut demişti gerçekten çok zorlandım ve ilk doğumumdu hiçbir bilgim yoktu buraya da sormak aklıma gelmemişti açıkçası zaten Happy momu kapatıp bu tarafa geçişim bile uzun sürdü yani ama mutlaka kullan kremler işe yarıyor batikon da enfeksiyon kapmasını önlüyor ve ameliyat yaralarına bile veriyorlar yarayı kurutuyor işe yarar bi iş 40. Gün muayenesinde kendi doktorumdan kontrollere gittiğimdeki gibi ilgi görmeyip baştan sağıma hareketler görünce ki o da cidden doğuma kadarmış hastane doktor o kadar ilgiliydi ki doğuma kadar doğumdan sonra sanki ilk defa gittiğim bi hastaneymiş gibi muamele görmek beni şoke etmişti bi simir testi bir tek almıştı o da kanamam olduğunu göre göre aldı sonra kanama olunca test sonuç vermeye biliyor testin sonucu net değil tekrar test ver dedi şaka gibiydi bu hareketleri görümce tekrar gitmedim zaten çıktım gittim o hastaneden Haricinde iyileşmemesi için hiçbir yorum yapmadı yani iyileşmedi ve oturamıyorum diyorum ağrı eşiğin düşük ondan falan filan sonra başka bir doktora gittim ilk muayeneye gittiğim doktora hamileliğimin ilk muayenesi bu arada çok güzel ilgilendi gerçekten Modecasol ve bi krem daha vardı karıştırıp sür dedi 1 hafta kalmadan topladım durumu cidden buradaki arkadaşlardan da tavsiye alabilirsin eminim doktorları iyileşsin diye düzgün kremler vermişlerdir ben şu an madecasolün yanında hangi kremi kullandığımı hatırlamıyorum ama faydalı olur inşallah
Adasmomoulu 2 ay bile sürebilir tamamen düşmeleri, hiç kafana takma. Ben 2. Ay kontrolünde tamamen dikişlerin gittiğini öğrendim ki kontrolden 1 hafta önce son 1 tane düştü.
Adasmomoulu Bu arada ben hiç ilaç merhem falan kullanmadım, sadece her tuvalete girdikten sonra ılık su ile durulayıp kuruttum havlu ile. Ve kesinlikle hava almasını engelleyecek iç çamaşırı giymemek lazım.Hiç sorun yaşamadım. Geçmiş olsun 🌸
Acemimom Adasmomoulu bende hiç krem falan kullanmadım kuru tutmaya çalışıyorum benimde iki aya kadar düşer inşallah 🙏🏻
Acemimom rabia22 inşallah canım 🙏🏻 Seninde zorlu bir süreçmiş bazı doktorlar uğraşmamak için mi niye bilmiyorum bir şey lazım değil diyip gönderiyorlar 🤷🏻♀️ denicem yöntemleri bakalım kuru tutmak krem batikon 👍🏻