Kaan12 3 gün kuralı yediği şeyi sevdirmek için mi yoksa alerji vs yapar diye mi bu kurala uymadan gidenler de var mı
Prensannesi29 Kaan12 Alerji varmı yokmu diye yapılıyor canım aynı şeyi 3 gün boyunca veriyosun. Alerji durumu sezersen eğer 1,2 hafta ara verip tekrar aynı şeyi verdiğinde yine alerji olursa hangi yiyeceğin alerji yaptığını anlamış oluyorsun.
Aysu01- Kaan12 3 gün kuralı arkadaşların da dediği gibi alerjisi var mı yok mu ilk gün çay kaşığı 2. Gün tatlı kaşığı 3. Gün yemek kaşığı vücudu tepki verecek mi vermicek mi gibisinden canım ben uymadim sonradan bir sürü şeye alerjisi çıktı dikkat et alerji öyle hafife alınmamalı bence
Kaan12 Prensannesi29 ya ben açıkçası arada biseyler veriyorum çay kaşığı kadar yoğurt içine muz meyve süzgecinden cekiyo suyunu ama bugün verdiysem yarın vermiyorum mesela illa mi 3 gün onu anlamadım
Prensannesi29 Kaan12 Evet alerji varsa hemen belli olmuyor çünkü 3 gün boyunca aynı şeyi vericeksinki o alerji yaptı mı yapmadımı anlamak için. Bugün muz verip yarın başka bişey versen alerji olsa hangisinin yaptığını anlaman zor olur canım
Leyla_mehmet Kaan12 bence sebze de sıkıntı olmaz da canım ama yoğurtta 3 gün kuralına git.ben mesela ilk başta patates hasladim bişey olmadi ikinci gün kabakla patataes birlikte verdim üçüncü gün de araya havuç katıp verdim.daha snra da az pirinç ve o sebzeleri katıp çorba yapıp veriyirum
Kaan12 Leyla_mehmet öyle yapayım hafife aliyodum biraz açıkçası ama şimdi arkadaş alerji çıktı deyince bı korktum
Kaan12 Aysu01- yaaa eskiler bizi nasıl büyütmüs diye düşünüyorum valla ama kendi kendimize büyümüşüz birazda yapmicam bı daha dikkat edicem ya Allah çocuklarımızı korusun sakınsın inşallah
Alpingo Kaan12 canın eskiden hayatımızda bu kadar yiceklerde hormon yoktu..şimdi yediğimiz ekmeğin buğdayı bile gdo lu o yüzden oluyor bu alerjiler..eltimin kızında mercimk çorbasında cıktı düşün 2 yaşında hala yemiyor..3 gün kuralı önemki
Aysu01- Kaan12 şuan dene surecindeyiz canım 21 aylığz vermiyorum mesela yumurtaya alerjisi var içinde yumurta bulunan hiç birşey yememesi gerekiyor arada deniyorum ama kızarıyor hemen vücudu