Ozg3kaya mamayi kademeli olarak azaltip gece ve gunduz sık sık emzirin. bol bol su için (3-4 lt kadar) yeşil yapraklı sebzeler , yeşil salatalar ( nane hariç, maydonoz az miktar) dereotu, yeşil sogan, yulaf, boza, sogan sarımsak, protein ( balık ben de cok süt yapıyor mesela) malt içeceklerinden uzak durun kilo yapıyor şekerli su gereksiz. Bebeğinizi emzirmediğiniz vakitlerde meme masajından sonra sağım yapın. Bakın anne sütü üretimi şu şekilde bebek ne kadar emerse beyinde o kadar süt üretilmeli gibi bir eşitlik var. Yani arz talep dengesi kuruluyor. Ve zamanla süt kanalları genişliyor eski doluluk olmuyor gibi algılanıyor aslında öyle birşey yok sadece denge kurulmuş oluyor. Bir de her kadının göğüs içindeki dokular farklı, üzüm salkımı gibi düşünün kimi salkımlarda daha cok üzüm olur kimisinde az, işte memedeki süt dokuları da bazı kadınlarda fazla bazımız da az. Bebek emdikçe onlar boşalır ve sonra tekrar dolar emme sıklıgına göre ve bebek emerken de süt üretimi devam eder. Gün içinde bol bol telkin edin, sütüm var bebeğim emiyor deyin. bilincinize işlensin. ( bebeğiniz uyurken kulagına anne sütünü emerek alıyorsun ve büyüyorsun sağlıklısın mesajları verebilirsiniz) Bir göğsümü sağsam 30 cc anca çıkar ama hala emzirebiliyorum, oğlum 2 yasında hala sık sık emer. Düşük süt tutma hacimli memelerim var ama emiyor sık emerek farkı kapatıyor. Siz de bu süreçte sık sık emzirmeyi deneyin. Emmese de sık sağımlarla dogru tekniklerle bu süreci uzatabilirsiniz. sevgiler.