Fatmaaaaa
[bilinmeyen] ev yapımı yoğurt ile
Mirayim
[bilinmeyen] gunluk sut ile mayaliyorum ben. Maya olarakta Buyuyo marka probiyotik yogurt mayasi kullaniyorum. Migroslarda bulabilirsiniz.
[silindi]
[bilinmeyen] 6 aydan once ek gida verilmemesi gerekiyor bence hemsireden cok doktorunuza danisin bu konuyu, kilosu anna sutu hersey yeterli ise doktorunuz onermez bence yogurt yedirmenizi
Mirayim
[bilinmeyen] Ben şişede olanini kullaniyorum, toz degil, normal yogurt mayasi. 4.ay biraz erken degil mi ama, bi doktorunuza da danissaniz...
bsrtahaselo
Günlük sütü market yoğurduyla çaldım sonra köyden getirdik köy sütüyle devam ediyorum fakat 4. Ay çok erken su bile verilmemesi gerekiyor ilk 6 ay..Bu erkenden ek gıdaya başlama fikrini verenler genel de geri kafalı insanlar oluyor..Herşeyden tattır diye de üstelerler bi de hemşire yani bunu diyen..aceleye gerek yok 6. Aydan sonra hepsini tek tek tadıyor zaten 2 ay erkenden başlamanın ne artısı varmış anlamadım yani
bsrtahaselo
[bilinmeyen] ne aceleniz var ki bangır bangır ilk 6 ay sadece anne sütü diye bağırıyor doktorlar..Zamanı gelince yiyecek zaten çocukların bağışıklık ve sindirim sistemleri henüz daha güçlü değil şimdiden oynamayın yani..Eğer anne sütü dışında formül mamada alıyorsa bi kaç çay kaşığı su verirsiniz ilave o kadar..
Lcy03
[bilinmeyen] hayret ediyorum yemin ederim ben yurtdisindayim benim doktorumda 1 yasa kadar yogurt verme dedi ben napim simdi 😣
Lcy03
[bilinmeyen] bu doktorlar kafasina göre is yapiyor ha 😁
Ecm
[bilinmeyen] migrostan büyük marka yoğurt mayası alin cam şişe yoksa evdeki yoğurtta da mayalanır
bsrtahaselo
[bilinmeyen] bence de kesinlikle araştırmadan okumadan bişey vermeyin bebeğinize..Hemşire doktor diye körü körüne güveniyoruz ama hiç doğru değil yani omların da yaptıkları..Benim oğlumun kilo alımı az diye 5.5 aylıkken başladık ek gıdaya oda özel sebebten ötürü bebeğinizin ek gıdaya erken başlamak için bi sebebi yoksa niye veresiniz..Herşey zamanında güzel allahım sağlık sıhhat versin de hepsi tek tek oluyor..Ama tek tavsiyem size çok okuyun çok araştırın bebeklerimizin sağlığı sıhhati için bu şart..
Lcy03
[bilinmeyen] bazen gercekden sasiyorum