OzgeHanim 1 gastroentoloji doktoru, 2 alerji doktoru, 1 çocuk doktoruna gittim o yüzden bende diyet çeşidi çok😋 katı diyet(ıspanaktan tutunda, kakaodan çıkın hepsi yasak, sadece hurma hoşaf ve patates yedim), süt ürünleri diyeti, kademeli diyet( süt ürünleri, yumurta, ceviz). Hepsini denedim. Katı diyete son derece karşıyım, ilk gittiğim Doktor katı diyet verdi, böyle yaşanmaz, emzirmesem mi demeye başlamıştım artık cıldırma noktasındaydım, 15 günde 5 kilo verdim ki zaten kilolu bir insan değilim. Doktor değiştirdim, şükür belirtilere göre kademeli diyet veren bir doktor buldum. Süt ürünleri, yumurta ve cevizi kesmem yeterli oldu, boşuna herşeyi kesmişim. Alerji parmak izi gibidir, her bebekte farklıdır. Tutup belirtilere bakmadan sık görülen alerjiler listesini kesmek akıl karı olmuyor. Uzun vadede anneye, kısa vadede bebeğe zararlı bir durum. O yüzden doktorunu dinlemeyip aaaa onu kestiysen bunu da kesmelisin diyenlere uyup diyetteki ürünü arttıranları hatalı buluyorum.
sütünüz konusunda endişe etmeyin, su içim, stres yapmayın illa süt oluyor. Şükür mama ihtiyacımız olmadı ek gıdaya kadar. Ayrıca sütün kalitesi, bebeğe yaramadı gibi bir durum olamaz. Her annenin sütü bebeğine özeldir ve onun ne ihtiyacı varsa vücut ona göre üretim yapar. Sizin ne yediğiniz süt için fark etmez, sizin depolarınız boşalır. Mutlaka kalsiyum takviyesi kullanmanız gerekir. Bunları söyleme nedenim insan alerjiyi duyunca panik yapıyor. Diyete başladığımda beni en çok korkutanlardı bunlar.