Merhaba
6 aylık 17 günlük bebeğimle 5 gündür ek gıdaya geçiş yaptık. 3 gün boyunca yoğurt verdim. Daha sonra kabak vermeye başladım. Ama yoğurt dahil olmak üzere verdiklerimi yemiyor ağzını açmıyor, dudaklarını kitliyor. Anlaşılan çok zorlu geçecek. Benim bu konuda bir kaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.
- Bir günümü baz alırsak öğlene kadar sadece anne sütü ile besleniyor saat 14:00-15:00 arasında yoğurt veriyorum. Öyle ya da böyle yedirmeye çalışıyorum. Bir de akşam saatlerinde bir tatlı kaşığı daha yedirmek istiyorum öyle ya da böyle onu da ağzına veriyorum. Bir gün içerisinde bu iki şeklinde yoğurt vermek sakıncalı olur mu?
- İkincisi bu A101 den almış olduğum minik kavanozlara yoğurt mayalamıştım. Bu kavanozlardan yoğurt yediriyorum. Ama mayalayalı neredeyse 5 gün oldu kavanozları açmadım. Kullanacağım zaman açıyorum. Kapaklarını açtıklarımı kaç gün boyunca tüketebileceği. Çünkü ben ilk defa yoğurt mayaladım onda da kavanozları ağzına kadar mayaladığım için bebiş anca onu 1 haftada bitirir bu yüzden kavanozu açtığım her yoğurt günlük bitmeli çöp mü oluyor bitmezse.. bitmez çünkü anca iki tatlı kaşığı yiyor.
-üçüncüsü kabak haşlıyorum her vermek istediğim de yeniden mi haşlamam gerekecek çünkü onda kalıyor her defasında çeyrek haşlıyorum ama yine de kalıyor dolaba koysam daha sonra kullansam olur mu
Teşekkür ederim