Berfinn_ Merhaba güzel Anneler bugün doktor kontrolümüz vardı bebeğim 6 aylık oldu doktor 9. Ayda isteğe göre kızamık aşısı yapıldığını söyledi ama 1 yaşında zaten yapılıyormuş sizce iki aşıya gerek var mı aranızda yaptıran varmı zararı olabilir mi acaba ?
Sarisey Berfinn_ kizamik vakalarinda cok artis oldugu icin asi takviminde 9.aya eklemisler. 9.ayda yaptirinca 1yasinda yaptirmiyorsunuz. Ben yaptirdim 9.ayda. Yaptirmadan once yumurta beyaZi denedim 3gun alerji durumunu gozlemlemek icin. Alerji olmadigi icin yaptirdim
Mom9 Berfinn_ siz bilirsiniz tabi ama zaten şuanda yumurta beyazına başlamış olmanız lazım 10gün süreyle veriyosunuz eğer alerji olursa mutlaka doktora gitmeniz lazım o aşı için. Ben 10aylıkken başladım o yüzden yaşında götürdüm. Eğer ki çocuklarla çok haşır neşir değilse parka gitmiyosanız boşuna yaptırmayın yaşına kadar
Sarisey Berfinn_ bir yasimiza giricez sadece menenjit ve 1yas asilari olucak. Kizamik zaten tek doz degil mi neden 2yapiliyor🤔
Berfinn_ Sarisey bende bilmiyorum doktor isteğe göre 9. Ayda yapıyoruz ama 1 yaşında tekrar yapıyoruz dedi
Sarisey Berfinn_ saglik bakanlığınin asi takviminde 1yaş ve 7yaş yaziyor. 7yaşında olan dozu 48.aya çekmişler ve ek olarak 9.aya da koymuşlar. Tekrardan sorun isterseniz
Berfinn_ Mom9 yok götürmüyorum pek parka zaten havalar soğudu ve hastalıktan dolayı pek kimseyle görüşmüyoruz