Merhaba, oğlum 21 aylık. Uzun zamandır kakasını söylüyor yapmadan önce. Bezinden rahatsız oluyodu. Sinyal verdiği için ve tuvalet iletişimi kitabını okuduğum için bende atladım bi maceraya. Önce lazımlık aldım ve birkaç saat bezsiz durarak alıştırmaya başladım. Birkaç gün böyle devam ettikten sonra tamamen bezini çıkardım. İlk 4 gün durmadan altını ıslattı. Kakada sorun yoktu zaten önceden de söylüyodu ama çişi tutturamıyodu. Kağıda saatleri yazmaya başladım. 4. Günden sonra çişi gelince de söylemeye başladı. Gündüz evde kimse yoksa sıkıntı yok. Birileri gelince kuzenleri falan unutuyo söylemeyi ve sürekli altına yapıyo. Bu da geçer sanırım. Asıl sorun oğlum çok su içmez gece de yatmadan pek içmek istemez. Ona rağmen gece çok yapıyo altına. Bende uyuyana kadar külot giydiriyorum. Uyuduktan sonra bezliyorum. Sabah da o uyanmadan bezi çıkarıyorum. Yani anlamıyo bez olduğunu. Ama sabah bezi dolu uyanıyo hep. Gece de uyuyana kadar 2 3 kere yapıyo altına. Lazımlığa oturunca yapmıyo yatağa yatınca yapıyo hep. 17 gün oldu. Bu ne kadar böyle sürer? Erken mi başladım, bu saatten sonra beze de dönemem ilerleme kaydettik. Ama zarar da vermek istemiyorum. Gece tuvalet olayını nasıl çözeriz? Uzun oldu biraz. Deneyimli anneler bi aydınlatırsa çok sevinirim.