acemianneyimmm Merhaba kızlar ev hanımıyım 1 ay önce doğum yaptım. Doğum parası için nereye başvurmamız gerekiyor bilenler yardımcı olabilirler mı acaba ☺
duygukoc acemianneyimmm sigortanız yoksa eğer ilk çocuk için 300 tl alıyorsunuz bebeğinizin kimliği ve sizin kimliğinizle sosyla hizmetler e gidip başvuruyorsunuz sigorta varsa 202 tl daha alıyorsunuz
Happygirl8 acemianneyimmm benim de 4 buçuk ay oldu başvuru yapmadım hala eşim de önemsemiyo 🙆♀️ 5 yaşına kadar alınabilir diye okumuştum belki de başka bebek olunca başvururuz belki de unutulup gider 🤦♀️🤷♀️
Happygirl8 acemianneyimmm sosyal hizmetlere başvuruluyo onun bi form örneği var onu kendiniz doldurup kargo ile de gönderince işlemi başlatıyolar.. 🙆♀️🙂
Sinifcianne acemianneyimmm 202 tl emzirme paranızın basvurusnu doğum yaptıgınız hastane bildiriyor max 1 ay içinde alıyorsunuz ptt ye yatıyor. Cocuk parasıda ilk cocuk 300 ikinci cocuk 400 tl o da ptt ye yatıyor eşinşz gidip sosyal hizmetlere basvuruyor 1-2 aya o da yatıyor.
Goktug1308 Happygirl8 ben hic form falan doldurmadım dogum raporumla gitmiştim onu bile istemediler benim ve cocugumun tc sini istediler o kadar.basvurudan bir ay sonrada yattı adıma para
Sinifcianne Sinifcianne acemianneyimmm emzırme paranız ve cocuk yardımı paranız yatınca size sgk dan mesaj gelıyor zaten. 170 i aratıp sorabılırsınız.