Brlhly Sevgili anneler , benim kızım 22 aylık ve ben şimdi doktor kontrolünden cıktım sonuçlarına baktı ve yine b12 is düşük çıktı Demir eksikliği de çıktı çünkü tarhana çorbası ve yoğurtlu çorbadan başka bişey yemiyor ve hala emiyo beni hayvansal gıdalar yedir dedi doktor tek yediği yoğurt yumurta asla yemiyo az da olsa yiyodu video la şimdi ağzını açmıyor kahvaltı düzeni sıfır nerdeyse bugün tarhana çorbası ısıttım mesela sabah farketmeden azıcık yumurta koydum ağzına ve yarım saat ağzında bekletti resmen yutmuyor ne yapmalıyım siz nasıl başardınız benim gibi olanlar varsa eğer bide son sorum balık yyağı kullanan varmı iştahını açmasında faydası oluyor mu ? Şimdiden teşekkürler
Annesirintugceuzun Brlhly Ben Rafadan yapıyorum yumurtasını her zaman. Seviyor bu şekilde. 23 aylık. ☺️
Eternity Brlhly Pankek yapın, 1 yumurta, yarım çay bardağı süt aldığı kadar un, 1 yaşını geçmiş 1 kaşık şeker ya da pekmez koyabilirsin. Üstüne de muz ve yoğurdu karıştır sür, labne ile bile karıştıranilirsin. Kahvaltıda yese iyidir
Brlhly Memeyi bırakmamasıyla alakası olur mu bu durumun am adoktor dedi ki alakası yok belki senin de b 12 in düşüktür etkisi olabilir ona dedi
Brlhly Hadi akşam yemeği neyse klasik çorba yiyo ama sabah kahvaltısı asla yok ve ben sinirim bozuluyo ne yicek Bu çocuk diye moralim bozuluyo zeytin peynir tereyagı falan yok yani ne yer bi çocuk yumurta yer patates yer dimi yok yok yok
Brlhly En bastaki hatam video açarak yedirmek oldu evet baş edemiyorum suan ama aç mı bırakayım ne yapayım ben 🤦🏻♀️
Brlhly Alinduru işte yemiyor yese o kadar kısıtlı ki damak tadı haşlama bile zorla sokuyodum ağzına sarısını oda
Alinduru Brlhly ben bi ara yeşil soğanla omlet yapıyordum onu çok sevmişti. Bir de emzirdiğiniz için memeye güveniyor yani doktorumuz bize öyle demişti zaten bir güvencesi var. Aç bırakmayı denediniz mi bilmiyorum ama uzun süre aç kalınca gerçekten yiyorlar. Patates rendeleyip kavurup omlet yapıyordum yeşil sopanla biberle falan yapıyordum lorlu yapmıştım yani neler denediniz bilmiyorum ama bence denemeye devam edin derim elbet sevdiği bir şeyi yakalarsınız. Haşlama yumurtadan gerçekten sıkılıyorlar. Kaşar peynirini hiç denemedim ama onu da sever çocuklar demişlerdi peynirli omleti
Brlhly sadece yumurtayı yoğurtlu çorbasının karışımında yemiş oluyor böle kahvaltıda yesin istiyorum ben yarısını bile yese çok sevinecem
Brlhly Eternity dün yaptım eline bile almadı bi şade yaptım bitane de ballı ekmek gibi yer diye düşündüm yemedi bende çorbasının içine doğradım
Brlhly Eternity ben ona blw yönetemiyle ögretmediğim için çoğu şeyi eline bile almıyo içte hata en başta bende İnan’ın çok pişmanım şimdi böle dokunmama huyu başlıyo sanki
Eternity Brlhly :( Yavrum önerebileceğim başka bir şey yok sanırım… Rafafan deneyebilirsin… Kızım 9 aylık, 6. aydan beri blw. Kaşık istemez. Ben de tırlatıyorum arada diyorum keşke kaşıkla verseydim diye, dışarı çıkınca zor oluyo soslu şeylerde çünkü.
Brlhly Eternity en basitinden en zoruna doğru bi gidecem bakalım evet kahvaltı kültürü nasıl olusturacam diye dertliyim ama rafadanla başlayıp omlete doğru yine denemelere baslıcam 🤦🏻♀️ Ah ben yemiyo döküyor sacıyo diye blw yaptırmadım şimdi çok pişmanım işte
Brlhly Alinduru işte kesinlikle memeye güveniyo ben açıkcası uzun bir süre farklı yöntem denemez oldum yemiyo diye çünkü inada bindirip deliriyodum yemiyo diye sinirleniyodum o zaman da aglamaktan yemiyodu zaten hani farklı lezzete açık değil henüz ama en basit yumurtayı bile reddeden çocuk omlet türlerini yer mi bilmiyorum ama mesela menemen yaptığımda ekmek banıp veriyodum ve dakıkalarca ağzında bekletıyo o beni aslında sinir eden ağzını zorla bile açsam ağzında bekletip duruo ama yarından itibaren denicem farklı türleri de az da olsa biyerden baslıcam
Alinduru Brlhly evet denemeye başlayabilirsiniz böyle böyle alışacak ancak gerginliğinizi hissettirmemelisiniz ve zorlamadan yapmalısınız yani kızarak değil de aç bırakarak. Aç kalmasınlar diye emziriyoruz ama yanlış yapıyoruz bizim alerjiden dolayı diyetisyenimiz var ve bana hep söylediği şey sakın zorlama beslenme reddi yaşarsın ya da beslenme bozukluğu olur olmuştu.