Kızlar hamile kalmadan önce kistim varmiydi bilmiyorum hamileyken ultrasonda kesenin yanında kist görünüyordu büyüktü zamanla küçüldü fakat doğumum yaklaştığında temizlik yaparken aynada vajinamdan beyaz ceviz kadar biseyin göründüğünü fark ettim baya disardaydi en ufak ikinmada çıkıyordu nerdeyse kadın doğum dr kontrole gittiğimde alt muayene sonucu vajinal kistimin olduğunu öğrendim Dr aynada gördüm demiştim doğumum 38+2 son kontrolden 1 hafta sonra oldu sancı çekerken suyumu kendim patlattım ikinirken doğum başladı 5 dk içinde bitti şükür fakat ertesi sabah takibimi yapan Dr kistimin patlamadigini normalde patlaması gerektiğini söyledi ilerde sorun olabilir dedi alinabiliyomus sizden ricam bu kendi kendine gecermi yoksa durur mu ameliyatla mi alinio yoksa küçük bir işlem yeterli mi çünkü hamileyken çok ağrım oluyodu vajinada bayada akıntı oluyodu bilgi verir misiniz şuan 7 aylık oğlum var bu arada 1 kurtajim var dış gebelikten o zaman yoktu olsaydı Dr soylerdi diye düşünüyorum samsunda OMU de oldum kürtajı doğumum Samsun Çarşamba devlet hastanesinde oldu