Mavibattaniye Merhaba 6 ay 10 günlük bebem .. Sizler benim durumunda yani 7.ay içinde ek gıda olarak ne verdiniz? Ben şaşkınım sadece patates pirinç havuç haşlayıp rondo yapmıyoruzdur demi? Yardımcı olursanız sevinirim
Deletedmom44 Mavibattaniye benimkide 6 ay 11 günlük kabak havuç patates bal kabağı çorbalarını veriyorum meyve sebze püreleri veriyorum yoğurt veriyorum bazen meyve rendeliyorum yoğurda veriyorum sabahları yumurta labne pekmez avokado yada muz karışımları veriyorum değişik bebek çorbaları püreleri arıyorum günüm böyle geçiyor 😁
Kusursuzhata Haşladığınız gıdaları rondodan geçirmemelisiniz çatalla ezmeniz gerek çocuğun pütürkü gıdalar yemesi lazım ki yutkunma refleksi gelişsin
Mavibattaniye Kusursuzhata onu 8.ayda yap dediler bana ondan rondo yapıyorum Baska neler yapmalıyım sizce
Mavibattaniye Deletedmom44 çorba dan kasıt nedir ben çorba diye yola çıkınca püre diye işinden çıkmış oluyorum salça yok un yok nasi yaptığınızı size zahmet anlayabilir misiniz
Birkucukeylulmeselesi Deletedmom44 çorba dediğinizi nasıl yapıyorsunuz haşlanınca içindeki suyla mı eziyorsunuz anlamadım bende bu çorba işini bide 3 gün kuralı diye tutturanlar var kızım 6 ay 3 günlük siz denemediniz sanırım ya da erken mi başladınız ek gıdaya nasıl hemen çorbaya kahvaltı ya geçtiniz ben çok acemiyim sanırım ya çok korkuyorum gerçekten büyük sorumluluk gibi geliyor eşimde yok yalnızım 😒😢
Birkucukeylulmeselesi Deletedmom44 bide kahvaltıda hepsinden ne kadar koyup veriyorsunuz hepsini karıştırıyor musunuz
Deletedmom44 Mavibattaniye mesela tencereye küp küp havuç veya kabak yada karışık atıyorum hepsini az zeytin yağda çeviriyorum 1 yemek kaşığı pirinç yada bulgur koyuyorum duruma göre 1 yada iki su bardağı su koyuyorum 7. Aydan sonra kemik suyu eklicem pişiyoruz öle sonra suyu çekerse biraz daha ekliyorum sebzeleri eziyorum tabakta bu şekilde bişey oluyo ne çok koyu ne çok sulu koyu bi çorba gibi
Deletedmom44 Birkucukeylulmeselesi ben 3 gün denemedim 1 gün denedim açıkçası 😀 ama siz benim yaptığım gibi yapmayın 3 gün deneyin
Deletedmom44 Birkucukeylulmeselesi yumurta sarışının çeyreği ile başladım şimdi yarım koyuyorum bi çay kaşığı labne 1 çay kaşık pekmez 1 çay kaşığı avokado yada serçe parmak yarısı kadar muz bazen 1 tane organik bebe bisküvisi ekliyorum bazen eklemiyorum. Koyu oluyosa varsa anne sütü ile kıvamlaştırabililirsin yada devam sütü ben sıcak su ile kıvamlaştırıyorum ıhlamur koyanda var
Mavibattaniye Deletedmom44 teşekkür ederim ben zeytinyağı ile bişi yapmıyor um kavurmus gibi olcak yani birazcık Denicem tsk
Birkucukeylulmeselesi Deletedmom44 valla bendr denemek istemiyorum eşimde anlamadı yok boşver filan dedi normal ver dedi öyle düşünüyorum inşaAllah bir sorun yaşamayız
Alparslan-mom Birkucukeylulmeselesi alerjik bebek annesi olarak size onerim 2 gün de de olsa deneyin. Neyin dokunacağını bilemezsiniz.. 2 3 çeşit ürünü aynı anda verirsiniz çocuk tepki verir neye verdiğini anlayamazsiniz
Deletedmom44 Birkucukeylulmeselesi tam 6 ayda başladım açıkçası banada 3 gün uğraşmak zor geldi sanki biz bebekken annelerimiz 3 gün denediler mi 🥳hep çorba sularıyla büyüdük 😀😀
Birkucukeylulmeselesi Deletedmom44 az önce post açtım ek gıdayla ilgili giren tüm anneler 3 gün kuralı demiş te bir anne haricinde bende böyle yqzdım tepki verdi birisi gerçekten anlamıyorum benimde 6 yeğenim var hiçbir ine de ablalarım 3 günmüş alerjikmiş 6 aynış beklemedi erkenden yemek sularından filan verdiler öyle ek gıda zamanıymış 3 gün kuralıymış asla ne etrafımda gördüm ne ailemde o yüzden uymayı düşünmüyorum bana da zaman kaybı gibi geliyor açıkçası
Deletedmom44 Birkucukeylulmeselesi ya bende direk yemek sularından vermedim ama 1 gün sadece kabak denedim 2. Gün havuç 3. Gün patates bittiiii başladım bunların çorbalarına süt ürünlerine alerjisi yok ztn yoğurt verdim direk Meyve ztn çilek domates bunlar alerjik biliyorum o yüzden vermedim bide yumurtayı çeyrek verdim alerjik olur belki diye ondada bişey olmayınca yarım verdim biraz daha büyüsün sarının tamını vercem öyle yani sizde böyle ilerleyebilirsiniz bebeğinize güveniyorsanız🙂