Merhaba canım anneler. Bu aralar üzücü şeyler çok oluyor. Hz allah sıkıntıda olan herkese yardım etsin. Basta izmir olmak üzere.bende bu arada kendime moral olsun diye oglumdan vakit buldukça hastası olduğum tatlı şeyleri yapıp yapıp yiyorum.🤭 bir yaş pasta yaptım herkes çok beğendi tarifi sizinlede paylaşmak istedim. Denenmis tarifler candır.Bire bir koyduklarımi yazıyorum belki benim gibi tatlıyı çok seven vardır.😉
Muzlu yaş pasta
Pandispanya icin;
4 yumurta kullanıcaz 1 tanesinin sarı sını pasta kremasina kullanıcaz. 4 ak 3 sarı kek için. Yumurtaları geniş bir kaba alıyoruz. 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip mikserle 5 dk çırpıyoruz. Iyice köpürtüyoruz. Üzerine 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker ve bir paket vanilin ekleyip rengi beyaza dönüp kıvam alana kadar çırpıyoruz. Başka bir kapta tepeleme 1 su bardağı un 1 buçuk yemek kaşığı tepeleme nişasta ve 1 paket kabartma tozu nu karıştırıyoruz. Bu kuru malzemelerden oluşan harcı yumurtanın üzerine eleyerek ekliyoruz.tahta kaşıkla alttan üste doğru alarak yavaşça karıştırıyoruz. Yaklaşık 22 cm çapında kelepçe kalıbın içine pişirme kağıdı ile 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişiriyoruz.
Kremasi;
1 yumurtanın sarısı, 3 su bardağı süt, 2 tepeleme yemek kaşığı un , 1 tepelemeye yakın nişasta, 5 yemek kaşığı şekeri sık sık karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Sürekli karistirdim hemen topak oluyor yoksa. Sarı olmasını ve yumurta kokusunu umursamayın hepsi gidiyor. Kremayı karıştırarak soğuttum. Sık sık karistirdim ve çok akıcı güzel bir kıvamı oluyor. Ilıktan soğuğa dönerken 2 yemek kaşığı labne ekliyoruz ve mikserle en az 5 dk çırpıyoruz.ben çırpma esnasında 1 adet küçük boy muzu çatalla ezdim içine ekledim. Labnesi fazla olursa çok akici oluyor pastanın içinde durmaz 🤪ona göre .Kek piştikten sonra kağıtla beraber kalıptan aldım ilk sıcağı çıkana kadar beklettim. Tam da soğumadan ortadan ikiye böldüm ve öyle biraz dinlendirdim. Bu kremayı hem arası için hem dışı için kullandım. Arasına ve üzerine muz doğrayıp. Çekilmiş cevizle süsledim. Bu arada keki toplam 1 bardak sütle islattim. 1 saat dinlenince bile çok güzel yeniyor. Kreması sertleşip kaliplasmiyor yumuşak bir krema oluyor. Deneyen olursa afiye olsun inşallah sizinkide benim ki kadar güzel olur.🌸💁♀️
Sizinde böyle denediginiz tam tutan tarifiniz varsa talibim 🍀💁♀️