Zuzuu Kızlar dün sabah oğlumu banyo yaptırdım sanırım üşüttü dün akşamdan beri çok fena öksürüyor biraz rezene kaynatıp verdim birazda nane..ama hala öksürüyor..öksürük şurubu daha da arttrıyor öksürüğü araştırdığım kadarıyla..sizler neler yaptınız tavsiye verecek olan var mı daha iki gün önce doktora kontrole götürdüm hiç bişeyi yoktu...
birdefnehikayem Çok geçmiş olsun🙏Vereceğim üç tarif var hem eşim hem 17 aylık kızıma kullandım çok iyi geldi bunlar öksürüğü yumuşatıyor ve balgamı söküyor. Ciğerlerinde doluluk varsa bronşit gibiyse aktardan günlük diye birşey alıp tavada yaktım tüten dumanın üstünden pamuk tuttum uzunca süre altı yanarken o pamuğu bir gün göğüsüne bir gün sırtına koydum üç hün süreyle yap ara ver ciğerlerine gelecek şekilde koy tülbent sar yatır her gece yap.inanılmaz fayda sağladık eşim şahit ona da taptım kızıma da eskiler öyle yaparmış.Tarifler; 1)Defne Çayı: 1 adet kırmızı elmayı yıkayıp çekirdek ve kabuklarıyla küp küp doğra, 1 adet defne yaprağı,2 adet karanfil tanesi koyup su ekle elmalar iyice yumuşayıncaya kadar kaynat ve ılık ılık içir günlük yapmalısın çok güzel oluyor. 2)Turp ve bal macunu: Bir adet küçük siyah turpun baş kısımlarını keserek kabak oyar gibi tam ortasını oydum altına küçük bir delik aç bıçağın ucuyla oyduğun yere 2 tatlı kaşığı has bal koy ve turpu o şekilde çay bardağına oturt dışarda beklesin bir gece bal ve turpun özü süzülerek sıvı akacak bir gece de onu içir çay kaşığı ile çok çok iyi geldi kendimde içerim. 3)Ceviz zarı çayı: Birkaç adet kabuklu cevizi kır içindeki kahverengi zarı al ve üzerinde sıcak su çek demlensin veya bir taşım kaynat acı olmuyor çok güzel tadı öksürüğe çok fayda ediyor.Ben o zarları poşete ayırırım hastalık öksürük döneminde ıhlamur ile ceviz zarını kaynatır içiririm biberonla Umarım faydası olur sizlere de...
Dilberrr Zuzuu aslında tereyağ pekmez çok iyi geliyor ama seninki biraz küçük valla benimkidr çok öksürüyodu 4 aylıkken sürekli emzirdim ilaç falan kullanmadım
Zuzuu [bilinmeyen] öksürük ilacı daha da öksürüğü arttırıyor diyorlar o yüzden çok emin değilim kullanmakta