Deletedmom42 Fadimana hayır tabi ki! ☺️ Çok çabuk kayboluyor tam aksine. Ama önlemini al mutlaka çizmesin kendini diye.
Fadimana ElifKaratas Çok sık kesiyorum zaten ama engel olamıyorum çizmesine bir anda oluyor. Ve genelde kakasını yapmaya uğraşırken eli yüzüne çok gidiyor.
Fadimana Deletedmom42 2 ay 21 günlük şu an. Kendini tanıması açısından eldiven takmayı bıraktım yanlış mı yapıyorum sizce?
Ayca Fadimana tırnaklarını kesin muhakkak benim oğlum da o şekilde gözünü çizdi,bir ay uğraştık çapak oldu,5 aylık oldu hala kendini çiziyor ama hemen geçiyor sadece tırnaklarını sürekli kesiyorum
Deletedmom42 Fadimana bence doğru yapıyorsunuz artık eldiven takması gerekmiyor, tırnaklarını mutlaka kesin öyleyse, eğer kesmekten korkuyorsanız, ✂️ makas şeklinde bebek tırnakları için özel geliştirilmiş tırnak makasları var canını hiç acıtmadan kolaylıkla kesebilirsiniz... https://www.bebekhouse.com/urun/5912-chicco-bebek-tirnak-makasi-11mchi652603-026?gclid=EAIaIQobChMI8vz3kaOL4AIVg9GyCh3HHgZmEAQYBiABEgKN7vD_BwE
bebegimomer Fadimana Ben bebegim o kadarlıkken eldiven takıyordum. Cunku tirnaklarini kesmeme rağmen yine de çiziyordu yüzünü 🤔 sadece ben kendinin yanındayken (ki çoğu zaman yanında oluyordum) çıkarıyordum eldiveni. Çünkü eldiven takilmamaliymis o aylarda. Yüzü neyse çabuk iyileşiyor iz de kalmıyor ama gözünü cizmesinden korktuğum için ben yanında yokken ve o uyurken eldivenleri geciriyordum ellerine.
Ftmsnny Fadimana bizde 2 ay 19 günlüğüz. Hem çiziyor gemde saçlarını yoluyor. Sık sık tırnaklarını kesiyorum bende. Eldiven takarsak motor gelişimi engelleniyor
TugbaMina Eldiven takmayın sakın uzmanlar asla önermiyolar bebek kendini ve annesini keşfetmesi için. O yüzden sık sık tırnaklarını kesmeye özen gösterin çizilmeyecektir :)
Ada_kiz Konuyla alakalı değil ama az önce kızımın etini kestim tırnağını keserken çok ağladı çabuk geçmesi için ne yapmalıyım, 😔
Gurbettebianne Fadimana benim basıma 1 defa geldi oda iz felan kalmadı . Ama tırnaklarını çok düzenli keserim çok dikkat etmek lazım