Ays_krk İyi akşamlar güzel anneler 🌺 45 günlük ikizlerim sürekli emiyor ve sürekli kusuyorlar. Sadece anne sütüyle besliyorum bu arada. Birini bırakıp birini bırakıyorum. Gece gündüz aynı maalesef. Çok fazla kusuyorlar ama doktora götürdüğümde kilo alımları gayet iyi fazlasını kusuyordur dedi. Bu kadar çok kusma mı olur kıyafet değiştirmekten usandım artık 🤦 reflü olabilir diye reflü yatağı da aldık ama hiç bir işe yaramadı. Akıl verin bana 😓🤦
Nisycl Ays_krk ayni derde sahibim benimde bebeğim 45 günlük ve fışkırarak da kusuyoruz ara ara bu bizi korkuttu doktor refluden şüphelendi gaviscon içiyoruz 3 gündür. Kan tahliliden karaciğer enzikide yüksek çıktı biraz bi daha kan verip kontrol altına alacakmisiz. Ama bende emzirmek istemiyorum artik kusacak diye o duruma geldik
Mom62636362 Ays_krk maşallah canım ben de ikiz annesiyim tövbe Allah emmiyorlar, herkese söyleme sakın nazar değer
Aybersa Ays_krk Kusma olayında en kotusu basimiza geldi. Pilor stenoziden ameliyat oldu bebegim . Günde 7 8 kez fiskirarak kusuyordu. Ultrasonda ortaya çıktı. Cok zor kusmuklu bebe 😌 Gazini cikartmaya calisin 15 dk dik tutun , emzirdikten sonra.
Alis05 Ays_krk bir alerji doktoruna gitmenizi tavsiye ediyorm çoklu besin alerjisi olabilir arkadaşımın bebeği aynı durmdaydı alerji maması aldı biraz daha iyi şimdi.bizimde alerjimiz vardı ama kusma olmamıştı .u durmlarda olabilr demişti doktorumuz
Ays_krk Nisycl yarın tekrar gideceğiz hastaneye bu yüzden çok haklısınız bende emzirmeye korkuyorum artık :( öyle çok kusuyor ki ikisi de çok yıpratıcı gerçekten. Bakalım bizim doktorumuz ilaç verecek mi ya da tahlil isteyecek mi. Karaciğer enzimleri için sadece takip mi dedi doktorunuz?
Nisycl Ays_krk 5 gün sonra bi daha kan vereceğiz yüksekse yine gastroloentrolog a yönlendirecek bizi. Ama çocuklarda bazı değerler yüksek çıkabilirmiş korkacak bisey yok dediler. Muhtemelen sizede gaviscon verebilir doktorunuz. Fıskırarak kusma sikayetiniz mi var yoksa peynir kesiği gibi mi
Ays_krk Mom62636362 maşallah sizin ikizlerinize de 🧿🤗 ortası yok mu bu miniklerin ya emmezler ya memeyi bırakmazlar 😂
Ays_krk Nisycl canları acıyor ya kıyamam minicikler daha 😥 bizim hem fışkırarak hem de peynir kesiği gibi
Mom62636362 Ays_krk yok herhalde, tek birisi emse yine razıydım 😁 dediğim gibi herkese söyleme, tekrardan maşallah ❤
Nisycl Ays_krk evet malesef kanı alınmasından nefret ediyorum içim gidiyor ama Allah beterinden korusun tabi. Doktorumuz bizede çok besliyorsunuz en az 2 saat olsun dedi ama imkanı yok durmuyor
Ays_krk Nisycl ayy evet ya mümkün değil öyle bir ağlıyorlar ki sanki dayak yemişler gibi 😂 insan kıyamıyor nasıl 2 saati bekleyelim 🤷 inşallah benim kızlarda da önemli bir şey çıkmaz
Ays_krk Mom62636362 kıyamam ya olsun canları sağolsun ne yapalım. Sizinkiler kaç aylık uyku düzenleri var mı?
Mom62636362 Ays_krk 3 ay 9 günlükler canım, henüz bir uyku düzenleri yok ama yavaş yavaş gece uykusuna alıştırmaya çalışıyorum, geceleri daha uzun uyuyorlar, gündüzleri daha kısa ❤
Ays_krk Aybersa yaa korktum şimdi ameliyat deyince 😱 çok geçmiş olsun düzeldi mi bebeğiniz? Gaz seansımız biraz sıkıntılı oluyor işte 🤦 ikisi aynı anda açılıyor aynı anda emzirmeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor ve haliyle gaz çıkarma da sırayla oluyor. Ayrı ayrı emzirsem birini emzirene kadar diğeri çok ağlıyor emzirir emzirmez diğerine geçmek zorunda kalıyorum. Biraz karışık oldu ama umarım anlayabilmişimdir 😅
Ays_krk Mom62636362 oy maşallah miniklere benimkiler daha 45 günlük 🤗 gündüz biri huysuzluk ediyor uyumuyor gece diğeri. Uykusuzluktan ölüyorum anlayacağınız 😅tez zamanda düzene girerler umarım.
Ays_krk Alis05 bu hiç aklıma gelmemişti yarın doktora gideceğiz zaten doktora söyleyelim de yönlendirsin. Umarım böyle bir durum yoktur ama varsa da önlemini almak lazım. Teşekkür ederim tavsiyeniz için 🌺
Leonmam Ays_krk moralini bozmak gibi olmasin 7.3 aylik oglum hala kiyafet yetirmiyo hala cok kusuyo bazi cocuk oyle buyurmus…
Ays_krk Leonmam yaa demeyin öyle 😓 kusan bebek çok zor gercekten hele iki tane olunca şaştım kaldım 🤷 bir de oğlum var 4 yaşında yetişmek çok zor oluyor. Çocukların dışında sürekli çamaşır yıkanıp ütüleniyor. Ağlamak istiyorum 😭
Aybersa Ays_krk Evet evet tahmin edebiliyorum. Gazdandir sizinki; evet cok şükür 40 gunlukken oldu 5 bucuk aylik suan gayet iyi cok sukur. Ama kusma deyince butun tuylerim havalanıyor. Allah kolaylik versin gaz olayi duzene girince 3 4 aydan sonra duzeliyor kusmasi normal bebelerde😊❤
Mom62636362 Ays_krk öyleyse gündüz uyuyan bebişinizi uyanık olduğunda her beslenme sonrası birazcık daha uyanık tutun, Bakalım belki gece uyur ❤
Ays_krk Mom62636362 diğerinden fırsat bulamıyorum ki 😅 ama deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar teşekkür ederim tavsiyeniz için 🌺
Alis05 Ays_krk rica ederm ama doktor yönlendirmesede gidin derim ben 3 dktora gittim 2 si pek önmsemedi sonra kendim bi doktor bulup gitmiştim