Eliftpck size tavsiyem gece uykusun da başlayın eğitime. Kızım 4. Ay aşısından 5 gün sonra başladık aslında cesaretim yoktu ama artık uykuları çöl bölünmeye başlamıştı memede uyuduğu için tam emzirdim koyucam yatağına uyandı ve orda başladık yatağına koydum emziğini verdim zaten kızım emziğini emmez normalde sadece uykuya geçerken ağzına veriyorum arkamı dönmemle emziği tutup çıkartıyor. İlk gece eşimle oturduk başında karanlık ve sessiz bir ortam konuşmayacaksınız kesinlikle telefonu uçuş moduna alıp bi melodi açtık tabi baya mıkırdandı ağlaması şiddetlenince ellerini saçını okşadım ama tutmasına izin vermeyin anlık okşayıp çekin 40 Dk da uyudu. Bizim 2. Ayından bu yana hep düzenimiz vardı her gün aynı saatte uyutuyorum uyku saatinden yarım saat önce emzirme işlemi bitmiş oluyor ki meme de mayışmasın. Emzirip yarım saat daha oyalıyoruz uyku sinyali gelince (iki elini birleştirip burnunu kaşıyor) uyku vakti annecim diye alıp beşiğine koyuyorum telsizi açıyorum melodiyi açıyorum emziğini verip battaniyesini örtüyorum ve alnından öpüp iyi uykular annecim diyorum odadan çıkıyorum bu ferber yöntemi biraz ağlatan bir yöntem. Çok şiddetli ağlamadığı sürece odasına girmiyorum çok şiddetlenirse ağlaması yatır kaldır yöntemini uyguluyoruz kaldırıp sakinleştiriyorum sonra tekrar yatağına bırakıyorum ama odasından kesinlikle çıkartmıyoruz 2-3 Dk kucakta sakinleşecek bu yatır kaldır yöntemi 4 aydan büyük bebeklere en uygun yöntem bunu belki 5-10 defa tekrar bile edebilirsiniz şşş-pat 4. Aydan sonra çok uyarıcı oluyor çünkü.