Cenkerinannesi Buyuklerimiz yeni dogum yapan kadnin yada yeni ewlenen kadinlarin 40 i cikmadan birbirlerini goremezler 40iniz karisir diyor nette arastirdim hic bisi cikmadi siz ne dusunuyosunz
Elifsu Cenkerinannesi bende duydum ama ne demek olduğunu bilmiyorum. Banada kayınvalidem söylemişti. Benden 2-3 gün sonra Doğum yapan arkadaşım vardı. Kırkınız çıkana kadar birbirinize gitmeyin kırkınız karışır dedi.
Yeliz Cenkerinannesi bebeklerden 1 inin kırkı çıkmadan diğeri doğduğunda onlar kırkı çıkmadan birbirine gidip gelmemeliymiş. Ayrıca evden 40 ı çıkmadan bişeyde verilmezmiş. Tabi bunların hepsi urafe 🤣
NaimeYilmaz Cenkerinannesi Hurafedir . Teslimiyet çok önemli Allahıma emanet edıyorum yavrumu ne gelicekse ondan gelir . Tabi yanlız yaşamıyoruz bu dünyada başından kuranını agzımızdan duasını eksık etmeyelm 🌸
Cansu425 Cenkerinannesi bebegi Korkutur rahatsiz ederler bebek cok aglar deniyor bizim sulalede benden sonra 3 tane daha dogum oldu arka arkaya ben hepsine gittim cok inancim yoktur boyle seylere hic birsey olmadi cok sukur. Bana geldiklerinde annem evdeydi kirklari cikmamisti uyuyan cocugu kaldirdi annem yatarken basarmis ayakta karsilicaklarmis cok gulmustum kalbinide kirmadim bana sacma geliyor dua korur rabbim korur hic birsey olmaz allahin izniyle
Damladerin Cenkerinannesi kırıklı biri diğerinin yanına giderse gittiği kişinin bebeği baskın olurmus atıyorum daha geç yürür konuşur gibi . Annem inanmıyormuş sonra bi gün halam gitmiş annemin yanına abim daha geç yürümüş ben öyle biliyorum
Mehmetalp Cenkerinannesi ne kırkı ne karışması 😊 hastanede doğum yapmadıkmı hepimiz doğumdan sonra aynı gün ya da daha önce daha sonra doğum yapan görmüşüzdür illa ki o zaman ooo karıştı bizim kırklar. Batıl, hurafe başka birşey değil.
Cenkerinannesi Ya bende inanmak istemem tabi ama ates olmayan yerden duman cikmaz yani..bugun daha 40i cikmamis bi gelin bebgimi gordude o gorunceye kadar bnm icinde hurafeydi ama o gelin gördükten sonra aklimi kurcaladi
Zeykemk26 Cenkerinannesi eee benı 2 gunluk evlı arkadasım hastanede zıyaretıme geldı be bılmıyordum ayrıca