Efeesrsy Kızlar merhaba, 25 günlük bebeğim var. Reflüsü olduğu için anti reflü mama ile besliyorum.. 25 günlük bebişi olanlar Sormak istediğim kaç cc mama veriyorsunuz bebeğinize ?
Erbualp Efeesrsy ben 60 cc ile 2 saate bir besledim 2 aylık olduğunda 90 cc 3 saat yaptım 3 ve 4 aylıkken 120 cc 5 aylık olduğun da 150 gündüz gece yatmadan 180 cc canım bizim de reflü var anti reflü aptamil veriyorum
Mom62636362 Efeesrsy 25 günlükken bebeklerimi 40-50 cc ile daha yeni yeni beslemeye başlamıştım, 2 saatte bir
Artemis0 Efeesrsy Benimde 36 günlük bir bebeğim var. Anne sütü gün içinde alıyor ama benim sütüm çok az ağırlıklı olarak mama alıyor. 60 cc veriyordum ama son birkaç gündür 90 cc veriyorum ancak atak haftasından mıdır nedir sürekli mızmız bende acaba doymuyor mu diye tereddüt ediyorum. Yarın doktor kontrolümüz ve aşımız var orada doktora soracağım.
Efeesrsy Erbualp benim oğluma yetmiyor ben üç saaate bir 120 ye çıkmak zorunda kalıyorum bazen.. normali nedir bilmiyorum ama durduramıyorum da
Deletedmom382 Efeesrsy ama ben aynı zamanda emziriyordum sütüm az olduğu için mama verdim sen sadece mama ile mi besliyorsun
Efeesrsy Ghi reflüsü beslenmesinden değil doğuştan .. reflüsü sonucu ar mama başladı doktoru doğumundan sonra ..
Efeesrsy Artemis0 aynı durum var durdurmak mümkün olmuyor.. okadar küçükki yalancı emzilte kabul etmiyor.. ihtiyacı var büyüme evresinde olarak düşünüyorum cuma bizimde var kontrolümüz doktoruyla görüşeceğim artık.
EmnEymn Efeesrsy benim bebeğim üç aylık gündüz 80 cc gece 60 cc veriyorum artı emziriyorum. Reflüsü olduğu için gece yatarken uykuda ilken ağzına gelmesinden korktuğum için daha az besliyorum. Ama gündüz 1,5 saate en fazla iki saatte besliyorum.
Efeesrsy EmnEymn ben emziremediğim için daha da artıyor cc ler çünkü doymuyor. Demekki ondan daha da fazla istiyor.
Epifenomen-gkc Efeesrsy her 1 kiloya 100 ml şeklinde olması gerek dedi doktor. Yani 3 kilo ise en az 300 ml beslenmesi lazımmış günde, bundan fazlası olur azı olmaz dedi. Bebeğe göre değişkenlik gösteriyor yani standart bir ölçü yok
Efeesrsy Epifenomen-gkc evet kilosuna göre hesapladığında günlük 500-550 cc rahat yiyebilir demişti. 2 hafta önce şimdi dahada arttı tabi ihtiyacı..
Epifenomen-gkc Efeesrsy ben de sütümü yettiremiyorum dün doktor kontrolüne gittik mama desteği almaya başladık, üzüldüm biraz ama aç kalmasından iyidir. Doktor her ağzını açtığında meme veya mama ver saat bekleme dedi. Mama verince daha da acıkıyor haliyle süt gibi değil
Efeesrsy Epifenomen-gkc evet işte süt emse derim ki süt yani ama mama olunca da bir anda kilo alır şişer diye korkuyorum.. iştahlı da bir bebek