Elifelcn köfte, ekşili köfte, izmir köfte yapabilirsiniz. Köftelerde ekmek içi ya da galeta unu yerine badem unu kullanırsanız yumuşacık oluyor. Kıymalı, arpa şehriyeli yeşil mercimek yemeği yapabilirsiniz. Kıymalı yumurta, kıymalı tarhana çorbasını da severek yiyorlar. 8. aydan sonra kendi yemeklerimizden vermeye başlamıştım ben içine tuz atmadan ama yemeğin içinde et yemediğimiz için zorlanmıştım ben de. Kıymayı köfte dışında pek yemiyor kızım. Onun yerine kuzu kuşbaşıyı minicik minicik doğratıp bakliyat yemeklerinin içine koyuyorum. O zaman yiyor et. İlik suyunu da bir iki kere kendim yaptım ama yemeklere koyunca çok ağır oluyor. Onu da yemedi. Hazır alıyorum veg&bones markasının. İçinde kereviz sapı, karabiber, soğan, havuç, sarımsak, sirke, kekik, zencefil, karanfil ve defne yaprağı oluyor. Kokusu da olmuyor hem de lezzetli oluyor yemekler. O zaman yiyor. Doktorunuza danışıp siz de bu şekilde yapabilirsiniz. 3 gün et, 3 gün bakliyat, 1 gün balık ve geri kalanında sebze yemeli demişti doktorumuz. O yüzden bakliyatlara ekliyorum ben eti. Kıymayı da köfte olarak veriyorum. Sebze yemeklerine et, kıyma girince pek iştah açıcı olmuyor çünkü. 🙈