Mammyofsea ben kitabını okudum ama yarısını. Kitabın yarısı blw araştırırken bulabileceğiniz bilgiler diğer yarısı da deneyimlerden oluşuyor çünkü. İnternet tariflerine de bakmadım açıkçası. Yeni ek gıdaya geçecekseniz gerek yok. 50-55 gün kadar tadımlar sürdü. Mevsim sebze meyvelerini parmak şeklinde doğrayıp buharda pişirip veriyorsunuz. Tadımlar bitince 8 aylık olmuştu zaten. Yumurta, zeytin, peynir gibi kahvaltılıkları 3gün kuralıyla verdim bu sefer. Akşam yemeklerinde de kendimize ne pişiriyorsam yine kızımın yiyebileceği boyutlarda doğrayarak verdim. İçine tuz atmadan tabii ki. Hep bizimle sofraya oturdu. Şimdi 10 aylık. Biz ne yersek onu yiyor. Yemek seçmiyor. Kaşık kullanmaya başladı yavaş yavaş. Çok büyük rahatlık anne için. Hiç aç kalmadım ona yedireceğim diye. Hiç bu çocuk niye yemiyor, o kadar hazırlıyorum ama aç demedim. Yediyse yedi yemediyse oynadı. İzin verdim. Asla zorlamadım. Ki hiçbir şey yemediği sadece oynadığı zamanlar çok oldu. Yalnız çok büyük sabır işi. 2 ay kadar kaşık reddi yaptı. Kendim yedirmek istediğimde, acelem olduğunda o hep oynamak istedi. Kaşığa ağzını kitledi ve yemedi. O zamanlarda mama ile beslendiği için mamaya başvurdum. Elbet bir gün yiyecek düşüncesiyle. Yanlış mı yapıyorum acaba dediğim çok oldu ama bırakmadım. Günde 3 kere banyo yapıyordu bu aya kadar. Her öğünden sonra banyoyu hazırlayıp, yıkayıp giydirmek benim kızım gibi aşırı hareketli bir bebek için çok yıpratıcı oluyor. Bir de mutfak toplaması var tabii. Şimdi artık kafasına sürmüyor, yere pek atmıyor. Hep ağzına tıkıştırma peşinde. 😂 sabrınız ve psikolojiniz el veriyorsa mutlaka blw yapın. Ve mutlaka doktorunuzdan boğulma anında ilk yardımı nasıl yapacağınızı göstermesini isteyin. Kısacası topla mda 4 ay kadar eziyet çekiyorsunuz 😂 ama bebeğiniz için büyük bir öğrenme süreci. Bence değer. 🥰