ozgetunak Merhaba anneler bebeğim henüz 9 günlük memeyi tutmuyor bende sağım yaparak kendi sütümle besliyorum. Sarılık vardı bebeğimde doktor sürekli emzir dedi istediği kadar süt içebilir dedi fakat emmiyor bu yüzden bende 2 3 4 saat değişkenlik gösteren şekilde yaklaşık 60 70 cc veriyorum sizce doğrumu fazlamı ya da azmi bazen doymuyor çok istiyor 20 cc daha ekliyorum ama ortalama 60 veriyorum genelde. Mama takviyesi yaptığımda oluyor ama genelde kendi sütümle besliyorum. Tecrübeli annelerden yardım istiyorum.
Betim ozgetunak doymazsa ağlar , bol bol içirin süt devam böyle, sarılık için gündüz her istediğinde süt verin ister emZirin ister biberonla verin yeter ki doysun, gece de 2 saatte bir doyurun, geçecektir endişe etmeyin ☺️
EbrarSareninAnnesi ozgetunak daha çok küçük mide hacmi 60 ml den bile daha az onun siz istediğinde her ağladığı da verin biberonda olsa meme de gerçekten yeter ki doysun sarılık anne sütü ile daha hızlı geçiyor, her saat dolu dolu idrar çıkartmasi önemli sarılık idrar ile atılıyor benim kızım da sarılıkti öyle geçti bunun için de beslenmesi gerek geçmiş olsun
Pinartastan07 ozgetunak benim başıma geldi oğlum doğdugın andan itibaren gögüsümü almadı ne yaptıysak bende 2 gün ugraştım mama vermek için sonrasında cok ağlamaya başladığı için mama vermek zorunda kaldım cok kilo kaybı olmuştu sonradan pompalamaya başladım hem anne sütü hem mama verdim fakat ilk günlerde emmediği ve doymadıgı için sarılıgı yükseldi hastanede cok kaldık kedi atlatamadı sonra şükür geçti şimdi maşallahımız var 🤲🏻 2. Ayımıza giricez ve 1 haftadır da emmeye başladı şükür hem emziriyorum hem sağlıyorum cok gerekirse mamada veriyorum ilk zamanlar cok karşıyım mama ve biberona ama şükür ki biberon aldıgı halde emmeye de başladı size tek tavsiyem stres yapmayın ben lohusalıgı mı cok kötü geçirdim stresten dolayı cevremdekiler herbiri bişi dedi kimseye bakma ne mantıklı geliyorsa sana onu yap
Azizeguney ozgetunak doymazsa ağlar demiş biri çok komik burda insanlara yanlış bilgi vermek. bebekler bazen doyduklarını acıkdıklarını anlamazlar. çoğu bebek bazen bu yüzden sarılık olabiliyo. 2 saatte 1 besleyin. ve emzirmeye çalışın durmadan deneyin mutlaka olacak
ozgetunak Pinartastan07 bencede stres yaptığım için bebeğim hissediyor ama çevre çok önemli emzir emzir emzir sanki emzirmezsen anne olmuyorsun insanlar gerçekten acimasizlar umarim emecek daha yolun çok başındayız.
Pinartastan07 ozgetunak kesinlikle kimseyi takma ben cok sıkıntı yaşadım oturup alıyordum resmen benim oğlumda emmedi biberonla hem süt sağul verdim hemde mama verdim herkes laf söyledi beberona alıştı tabi artık hiç almaz şu bu ben hiç pes etmedim ama cok uğraştım ağlaya ağlaya denedim ama şükür zor oldu ama oldu şimdi emiyor sende dene bıkma stres yaptığını bebekler anlıyor daha kötü oluyor lar
TYE ozgetunak aynı durumu yaşamıstım benim kızım 100 cc içiyordu😊 ve 2 saatte bir beslıyodum. Çok şükür sarılık olmadı. Ama en kötü tarafı biberona alıştı 4 aya gırıyoruz meme asla tutmuyoor. Emıyosa biberon kesınlıkle vermeyın bence sagım yapmak çook zor . Bide şimdi bebek doyduğunu bilmiyo eger kusuyorsa fazla vermeyın. Az az sık sık besleyın.