Seherayazbebek Bunlar benim yabancı kaynaklardan aldıklarım canım
Çok sigara içmek anne sütünü azaltabildiği gibi ender rastlansa da emzirilen çocukta; bulantı, kusma, karın krampları, kusma gibi semptomlar görülebilmektedir (Vorher 1974). Anne, sigara içmeyi minimumda tutarak bu riski azaltabilir. Anne sigara içtiği zaman, kandaki ve sütteki nikotin seviyeleri önce artar, sonra zamanla azalır. Nikotin seviyesinin vücutta yarıya inmesi için gereken süre (nikotin yarı-ömrü) 95 dakikadır.Bu nedenle, emzirme sırasında ve hemen öncesinde sigara içmekten kesinlikle kaçınılmalıdır.
Emzirme sırasında ve hemen öncesinde sigara içmekten kesinlikle kaçınılmalıdır
Bebeğinizin olduğu odada ya da evin içinde kesinlikle sigara içmeyiniz ve içilmesine izin vermeyiniz.
Sigara içilecekse mutlaka açık bir alanda ve evin dışında içilmelidir.
Sigara içtikten sonra ellerinizi yıkamaya özen gösteriniz.
Kıyafetlerinizin koku taşımaması için, sadece sigara içerken kullandığınız bir gömlek ya da ceket bulundurunuz
Mama ile beslenen bebeklerde solunum hastalıklarının görülme olasılığı emzirilen bebeklere göre daha yüksektir. Bu nedenle annesi veya evde yasayanlardan biri sigara içen ve mama ile beslenen bebekler daha çok risk altındadır. Dr. Jack Newman, '‘Emzirilmeyen bebeklerdeki sağlık riskleri, ailesi sigara içen ancak emzirilen bebeklere göre yine de daha çoktur. Karar annenindir ancak ben emzirmeyi destekliyorum.’' Şeklinde belirtmektedir.