Merhabalar uzun bir süreç yaşıyorum. Oğlum 4.5 aylık ve artık sadece mama ile besleniyor.
35 haftada doğduğu için sıkıntılar yaşadık. İlk başlarda sarılık oldu. Olabildiğince mama/biberon vermemeye çalıştık.
Sonra kilo alımı yavaş olduğu için doktor şırınga ile uğraşmayın kilo alması lazım. biberonla günde 2 kere verin dedi. sonra 4 dedi. Hem mama hem meme gidiyorduk. Doktor tavsiyesi özerine memeden sonra veriyordum. 3-4 saate 90ml sütüm de geliyordu sağdığımda. bu arada sol mememi hiç emmedi doğduğunda beri o yüzden sağıyordum. Uykuluyken sadece emiyordu ama bazen. Neyse.
3-3.5 ayda birden meme reddi oldu. Ne yaptıysam geri almadı. Daha emzirme pozisyonuna girer giremez reddetmeye başladı. Sütüm iyice azaldı. Doktorla gittim 2 gün boyunca yeni doğum yapmış gibi 2 saatte bir sağmamı söyledi. pek faydasını görmedim. sütüm de azaldı tabi.
Şimdi 4.5 aylık olduk ve sadece Humana mama ile besleniyor.
Sizden ricam şuan ne yapabilirim onu merak ediyorum. Aynı sorunları yaşayan muhakkak olmuştur. Doktorum emmiyorsa yapacak bir şey yok nasıl olsa büyücek öyle ya da böyle dedi ama içim rahat etmedi.
Bir kaç sorum olacak?
Sütüm hala geliyor az da olsa kesilmedi. Sütümü arttırabilir miyim?
Tekrar memeye alıştırabilir miyim? 1 ay geçmesine rağmen.
şimdiden hepinize çok teşekkürler.