Tugbayla Herkse iyi aksamlar bebegim 6.5 aylik boy:70 B.cevresi :41 Kg: 6.5 Persentilde kilosu cok cok düşük hayatta gelişim geriliği yaziyor fakat sayfalara baktim aşırı araştırdım kilosu ortalama görünüyor her baktığım sayfada suan aylik kontrolune gidemiyoruz dr umuza.randevu bulamadığımız için bu durum.hakkinda bilgisi olan var mı sizce degerleri nasıl hic bir bebek ayni ilerlemez biliyorum tabii ki sadece fikir almak istiyorum deneyimli annelerden…
Esenn13 Tugbayla Benim oğlum 11 buçuk aylık en son iki hafta önce baktırdım kilosuna 7700 dü 3 ayrı doktor gayet normal dediler bence sizinki de normal
yeni-anne Tugbayla bnmde oğlum 6.5 aylık suanda 6. Ayında 6020 kiloydu boyu 68 cm’di doktor kilosunun alt sınırda olduğunu ve 2 öğün ek gıda ve anne sütü olarak beslenmeye devam etmemizi söylemişti
Gamzef Tugbayla boy persentil değeriniz yüksek. Kilo %10-15 civarı. Baş çevresi de yaklaşık o kadar. Ama gelişim geriliği olsa boyu yaşıtlarının %90-97’sinden fazla çıkar mıydı? Bir çocuk Doktoru daha doğrusunu bilir tabii. İnternette bilgiler bazen güncel olmayabiliyor. Bebeğin kız veya erkek olmasına göre de değişir tabii
Tugbayla yeni-anne bizde ayni sekilde yapıyoruz sabah ve aksam iki ogun ek gifa birde oglen meyve puresi yada yoğurt vs yiyoruz
Adelim Bebım kızımda hep sıkıntı kılosu 5aylık 5900kılosu hep emdı 2900 dogdugu ıcın heray 400 gram sınırda aldı ama doktorumuz hep ıyı hıc mama verme demıstı bu ay ıse baslıcam mecbur gunduzde mama alacak belkı ozaman kılo alır saglıklı olsunda annelık buymus ıllakı uzuluyoruz zayıf dıye
Serapguneyli Benim kız mı fazla kilolu o zaman anlamadım şuan, yazdıklarınızı okuyunca fark ettim biz daha 2.ayımıza dün girdik kilosu 5980. Geçen ay 4200dü, ebe de hatta güzel kilo almış 1 ayda 1700 kg falan filan kilosu önde dedi, doğum kilosu da 3200
Ozlemcyln Serapguneyli benim oğlumda 3. Ayında 7 kiloydu 1 hafta sonra kontrolü var acaba kaç oldu sadece anne sütü alıyor
Tugbayla Gamzef evet boyu baya önde dr da boyu uzuyor gelişimi devam ediyor boya gidiyot dedi ve aşırı haraketli o kadar.cok besliyorum ki cok haraketten cok yorulup gunde 3 4 kere.uyuyor
yeni-anne Tugbayla bende sabah meyve sebze püresi felen veriyorum akşam uykusundan 1 saat önce felen yoğurt veriyorum