Merve2344 Kızlar merhaba .benim bebeğim 6 ay 12 günlük. Bugün kontrole gittik ve kilosu 6 kilo 200 cıktı iki ayda 800 gr almış. Olması gereken kilo da 6 800müş ortalama oda. Anne sütü aliyor bebeğim. Geceleri de iki yada üç saatte bir uyanıyor yine emiyor. Bir aydır yoğurt da veriyorum. Şimdi de kahvaltıya da başladım. Bir aydır arı mama da veriyordum. Ama hiç kilo alamamış. Neden anlamadım. Kansız çıktı çok. Kan ilacı yazdı doktor. 4 yerinden deldiler de bir çay kaşığı kan çıktı. Ne yapayım yardımlarınza ihtiyacım var. Bide keçiboynuzu pekmezine başlayayım mi sizce.
Papatyaseverr Merve2344 kansızlık iğneyle kan alınırken gelmediğinde anlasılmaz ki canım değerlerine bakılır neyse konuya geleyim pekmez verebilirsin kuzum üzüm pekmezi falan sağlıklı hem kilosuda cok üzülme kotu değil alır inşaAllah ek gıda rayına oturunca bol bol emzir daha senin sütün önemli onun için 💜🌸🍃☺️
Ozlem98 Merve2344 6. Ayda pekmez vermeye başlayabilirsiniz . Kilo alımıda normal 6. aydan sonra 500 gr alması gelişim için yeterli dert etmenize gerek yok
Melek232020 Merve2344 Benimde durumum sizinle aynı. Bebeğim 6 aylık 6200 gram sadece anne sütü aldı ek gıdada beş gündür başladık. Bizdede vitamin kansızlık çaktı. Keçiboynuzu pekmezi özlü newvit Demir damlasına başladık birde vitamine takviye olarak ocean b12 vitaminine bir ay olmak şartıyla başladık doktorumuzun önerisi bu yönde bizim size neler söylediler 🤲🏻
canana benim oğlum da 5 ay 27 günlük 3 gün sonra kontrolümüz var benimki de 6400 falan diye düşünüyorum, bu ay memeyi bıraktı mama ile besledim ama kilo almadı. 5 aylıkken 6150 idi. bakalım bize ne önerecekler 🤦🏼♀️
Merve2344 @Papatyaseverr sonuçlar çıktı canım. Kansızmş . İlaç yazmış doktor. Diğer üzüldüğüm konu da. D vitamini azalt dedi. Bıngıldak kapanmaya başlamş ve bu çok erken iyi değil dedi. Dokuzuncu ayda başlaması lazım dedi
Merve2344 @Ozlem98 400 almış geçen ay. Şuan altı buçuk aylık . Ek gıdaya başladım kaç alacak bakalım, keçiboynuzu pekmezi verilebilir mi peki
Ozlem98 Merve2344 tabikide verebilirsiniz ek gıdaya başlamak kilo alımını etkiliyor düzenli şekilde olursa fark edersiniz bir sonraki ay 🦋
Merve2344 @Melek232020 kanlar alınsaydı b 12 sine felan bakılacaktı ama olmadı işte herşeye bakamadılar. Sağlığı iyi sadece kilosu geri dedi 600 gram eksiği var. Şuan sadece kan ilacı yazacak
Merve2344 @canana aslında önemli olan sağlık. Gerçekten. Kilo öyle böyle rayına oturuyor. Bizler dikkat ettiğimz sürece. Ama çevredekilerin dili durmuyor. Yok gelişmemiş bilmem ne falan filan
Merve2344 @arslaninannesi98 arı mâma veriyordum. Bir aydır. Fark olmamış. Aptaml s. M a ve hero baby denedim hiç hiç içmedi