Marjinal_Anne2 Naz_N bende aynısını düşündüm işte mesela yarın soğanlı omlet mi yapsam dedim soğanı da o şekilde denemiş oluruz 🥰
bsrkya Stellaa Oğlum 10 gün sonra 1 yaşına giricek ek gıdaya başladığımdan beri her gün yumurta peynir yoğurt tereyağı ceviz çig badem vermeye çalışıyorum
Marjinal_Anne2 Naz_N son bir şey daha sorabilir miyim 🤲🏼🙈 omlet i zeytinyağı da mı pişiriyorsunuz acaba
Naz_N Marjinal_Anne2 genelde zeytinyağı kullanıyorum, nadiren ve çok minik miktarlarda da tereyağı olabiliyor. Hindistan cevizi yağına da çok niyetleniyorum ama kalıyor öyle😅
Naz_N Marjinal_Anne2 teşekkür ederim🌸 İnanın aç olsalar durmazlar, bunu en iyi siz biliyorsunuzdur☺️ Aynen öyle verin, yemedi mi başka zaman peyniri yumurtaya katın, sevmedi mi üstüne pekmez gezdirin, her zaman bir yolu var inanın🤗 Nazshome hesabım🌸🌸
vera66 Naz_N kıyma balık için erken değil mi? bunlara 9. ay da başlanıyor diye biliyorum da daha büyük sandm bebeğiniz ondan sordum
Naz_N vera66 evet ben de öyle okumuştum birkaç yerde, kıyma 8-9, balık 8 ay diye biliyordum. Doktorumuz ve birkaç doktordan kıyma 7 ay, balık 7-8 ay da olabilir diye söylenince denedim. Bebeğim de yiyince devamı geldi🌸
Bgmyzc TC07 merhaba peynir olarak ne veriyorsunuz yumurta sarısı ne kıvamlı vermem gerekiyor birde Birde yulafi nasıl veriyorsunuz öyle haliyle mi ? Blender da toz haline falan mı? Getiriyorsunuz öğrenebilir miyim? Lütfen
TC07 Bgmyzc Biz kendimiz keçi peyniri yapıyoruz onu suda 1 dilim limon koyarak tuzunu iyice çıkarıp veriyorum.siz de güvendiğiniz bir peyniri kullanabilirsiniz.kendiniz lor yapıp onu da verebilirsiniz. Yulafı haşlıyorum sonra iyice blendırdan geçiriyorum. İçine muz ve cam rendede elma rendeliyorum.
Tgce16 Bgmyzc mesela yarım kg sütü kaynatın içine bir iki yemek kaşığı kendi yaptığınız yoğurttan koyun kısık ateşte kaynasın lor peynir olduğunu goruceksiniz Beş on dk kaynatıp kapatın soğuyunca peyniri alın suyunu da buzluğa
Tgce16 Bgmyzc hayır , sütü kaynarken lor peynir yapmak için kestiriyoruz sonrasında ortaya çıkan su peyniralti suyu oluyor Çok zengin içerikli bir su
vera66 Naz_N anladım iyi yapmışsınız o zmn peki balık olarak şuan ne veriyorsunuz mesela ? neler yiyenişrimiş?
Naz_N vera66 palamut verdim hep su ana kadar, taze ve mevsimi malum. Bulabilirsem barbun da vermek istiyorum🌿
Bgmyzc Naz_N verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkür ederim benimde çok işime yarayacak bende deneyeceğim hepsini ama süzme peynir işi kafana takıldı labne yaparken kullanıyorsunuz ama süzme peynirde tuz da var onu suda bekletip falan arındırılır musunuz ? Çok teşekkürler bende takibe aldım 😊
Naz_N Bgmyzc kullandığımız parça kadar süzme peynirde 0,5 gram anca tuz var, 1 lt süte de mayalayınca haliyle yok denecek kadar az🤗 Beyaz peyniri tuzluysa bekletirdim suda ama bu peynirde ihtiyaç duymadım açıkcası🐣🌸
Naz_N vera66 doğrudur, biz de çok zor buluyoruz Erzurum’da🤦🏻♀️ Köy tavuğu bulma şansınız varsa onunla da çeşitlendirebişirsiniz öğünlerini aslında. Balık da artık bulabildikçe🐣
Naz_N vera66 aslında devam ettiğiniz bir doktor varsa ona danışabilirsiniz, eminim bildikleri yerler vardır. Yoksa da dert etmeyin, kıyma ve ilikli kemik suyu olur en azından🌸