SinemBilge merhaba benim bebeğindede aynı sorun var erken teşhis etmişsiniz sürekli hareket yapın biz 14 günlükken teşhis konuldu. 1 buçuk aylıkken fizik tedaviye başladık. Fizik tedaviye 3 aydan önce başlarsan kesin sonuç alıyorsun. Ben bu kadar çabuk sonuç alacağımı bilmiyordum. Valla bu olay bu sorun içim içimi yiyordu. Sürekli günde 3-4 kez germe ve çevirme hareketi yaptım yüzüstü yatırdım başının sorunlu bölgesine çevirmesi için ilgi çekici şeyler yapmaya çalıştım. İki kolumun arasında kolumun TEK’ini omuzunun başının arasına koydum birisini bacak arasına başına koyduğum kolumu gerdire gerdire gezdirdim. Masaj yap o bölgeye. Haftanın 3 günü fizik tedaviye gittik. Yüzünde ve boynunda asimetrik oluşmasın diye sorunlu tarafa doğru da yatır ara sıra. Benim kızımın başının bi tarafı sürekli oraya yatmaktan düzleşti. Ve sonucunu çok güzel aldık. Şu an 3 ay 6 günlüğüz. sorunlu olan sol tarafıydı. İlk ultrasonda 12*14*30 boyutunda sol SCM kaşında nödül çıktı. Şimdi 3 aylık kontrol amaçlı ultrasona girdik. Sağ SCM kası 5mm sol SCM kası 6mm ye ulaşmış ve tama yakın regrese olmuş yani iyileşme olmuş yazıyor raporda çok mutlu olduk. Nodül felan kalmamış kas kalınlığı 6 mm ye düşmüş diğer taraftaki kaşıyla arasında sadece 1 mm kalmış hala devam ediyoruz fizik tedaviye inşallah dediklerimin faydası olur. Bir anne olarak çok can sıkıcı bi konu ama bol bol hareket yaptır herşey geçiçek