Pankek çözüm değilde kuzum kafaya takmamaya çalıştım. Ben kafaya taktıkça sanırım o yapamıyordu garip bir şey ama böyle. Birde ek gıda da örnek bi liste vereyim tabi her bebek için bağırsaklarının çalışması farklıdır ama ben kendi yaptığım ev yapımı kefirin çok faydasını gördüm, probiyotik olarak. Sabah formül sütünü içip geri yatar, 10 gibi kalkar ve yumurta sarısı lorla tavada yaparım tereyağ veya sarısı haşlanır yoğurtla veririm. Yanına bir parça avokado çok değil karıştırmadan ayrı ayrı yediriyorum. Kendi yaptığım bisküvi varsa ve labne peyniri gibi her gün değiştiriyorum bunları tabi muz vermediğim zaman daha cıvık daha rahat yapıyor. Birde kan ilacı da rahat yapmasını sağlıyor bizimkinin ve bende sen gibi sabah uyandığında hiçbir şey yedirmeden bir çay kaşığı zyağ veriyordum. Böyle böyle yoluna girdi. Öğle uyandığında canı isterse süt içiyor istemezse çay bardağı yarısı kefir ve yanına evde ne meyve varsa o sonra ilerleyen saatlerde belki kavanoz mama ya da bir miktar kaşık mama ya da hazır o an çorba yapmışsam hemen ona göre yağsız tuzsuz ayarlıyorum veriyorum. Akşam da mesela tavuk, kıymalı sebze çorbaları ve yanına mutlaka yoğurt yine kendim yapıyorum. Lor, kefir ve yoğurdumu kendim yapıyorum. Labne yi de Migros’ta biogurmenin labnesini yediriyorum. Yavaş yavaş düzene giriyor. Bir süre her bebek kabızlık çekermiş o aşamadan geçermiş pediatri uzmanımız söyledi 10güne kadar yapmaması normal dedi ama tabi ayı ilerledikçe 10günden aşağı zamanda yapması lazımmış