ipesi Şu an 13.5 aylığız. Baş ölçüsü 49-49.5 aralığında olması beklenirken 50 çıktı. Sınırdayız. Evet boy kilo da fazla 82cm ve 12.800 ama kimi genetik kimi boyla kiloyla orantılı diyor. İnsan üzülmeden edemiyor. En kötüsünü düşünüyorsunuz. böyle baş ölçüsü normalinden büyük olan var mı?
Ddanne ipesi Aileye çekmiştir bı sorun olacağını sanmıyorum sınırın çok üstünde olsa hadi diyeceğim boşa telaş etmeyin bence kilosuda boyuda iyi maşallah benimde 14 aylık kilosu boyu 🧿 ıı var .
mozaik ipesi oģlumun 6 aylıkken 46.5 tu . Üst sınirin üstündeydi . Panik yapmıstım ki doktorumuz gelisimi yerinde panik yapmaya gerek yok demesine rağmen. 8.ay kontrolunde sormayi unutmuşum bile. O arada kaç doktora gitti hiç biri birsey soylemedi. Onemli olan gelişimi. Kafa genetik . Hatta bayramda kayinvaldeye gittiğimizde eşimin bebeklik foto.sunu gordum aynı koca kafa 😀 şimdi kafasi normal büyüklükte ama bebekken öyleymiş. Siz yada eşinizde olmasa bile genden çeker endişe etmeyin.
Minikcivcivim ipesi doktorunuzun takibi ile size söyleyeceği şey en doğru tespit olur. Mesela benim bebeğimin de doğduğun beri hep kafası küçük hala da küçük minyon olcak dedi doktorumuz bi sıkıntı görmedi aynı zamanda gelişimi de takipliydi tabi gelişiminde de bi sıkıntı olmadığı için ekstra testlere sokturmadı bizi.
Karanimom Oğlum 2 ay 8 günlükken olan kontrolde baş çevresi 41 çıktı, gayet normal dendi, %97 lik persentilde. Endişe etmeli miyim bilemedim?
ipesi Sağolun arkadaşlar teselliniz için. Biz de takip edeceğiz bundan sonrasında. Gelişimi normal ama insan hep kötü şeyleri düşünüyor. Ben de baş ölçüsünü hiç önemsemiyordum bugüne kadar ama önemliymiş. İnşallah dediğiniz gibi genetiktir. Gerçi eşimin de küçükken öyleymiş ama işte annelik…