Nayninay Merhaba hanımlar bebeğim 5,5 aylık 2 hafta sonra ek gıdaya geçeceğiz blw ile beslemek istiyorum fakat boğazına takılır diye korkuyorum bebişini blw ile besleyen var mı nasıl geçirdiniz
iremceren Nayninay once bebegi gozlemle her bebek blw istemeyebilir bebegin isterse isin koly zaten korkmaman lazim oncelikle bi de yiyebilcegi yumusaklikta yapinca zaten evirip cevirip yiyo sertse yutmak zor olup oguruyo ben kasikla beslemeye basladim blw ilerleyen zamanda dusunuyodm 8-9 ay gbi bebegim kasik istemedi tepki verdi bende onune koymaya basladim sorun yasamadim ama bebek tepkisi onemli once gozlem sonra klasik yontem mi blw mi karar verirsin
Kuzey-41 Nayninay ben hiç yapmadim cunku hepsini agzina atiyor zaten aklı erince kendisi yiyecek tehlikeye gerek yok
vilnius Nayninay bende istemiştim ancak o kdr cesaretli değildim. 9 aylığız bazen önüne koyuyorum gözlemliyorum acaba blw yer mi diye bugün ilk kez ağzına götürmeye çalıştı tabi yedi diyemem ama yani uğraşırsam olacak gibi . Zaten aceleye gerek yok ama 3 yaşında daha annesi besleyenler var bunu yaşamamak adına şimdiden yavaştan başladım
asyasare Nayninay 6 ay cok erken blw icin bana kalirsa. ben ilk basta sebzeleri haslayip catalla ezerek basladim. yogurt yumurta vs diye devam ettim en sonda meyve tadimlari yaptim. zaten bebek yeni tanisiyor garipsiyor ilk basta. 7. ayda pankek omlet tarzi seyler yapip eline vermeye basladim. isirdi emdi yarisini yedi yarisi dokuldu ama pes etmedim. suan 9 aylik kofte mucver pankek gibi kati seyleri onune koyuyoru ufak parcalar halinde kendisi alip yiyor eliyle. yogurt corba gibi seyleri hen yediriyorum. yani karisik gdiiyoruz. sebze haslayip eline veriyorum mesela kendi yiyor. ya da armut gibi yumusak meyveleride eline dilimleyip veriyorum. ama bu dedigim gibi 6.ayda biraz zor. once birr tadimlari yapin derim. ama tadim yaparken blender kullanip puruzsuz pure kuvaminda vermeyin o zaman puturlu hic yiyemez blw yede zor gecersiniz. bogazinda kalmasindan endise etmeyin. bebekler kendini kurtariyor. oksururse mudahale etmeyin izin verin kendisi agzinda cevirsin. tabi hep gozlemleyin.
Batimoms Nayninay ben blw ye 8 9 aylıkken başladım. Ilk zamanlar alışması biraz zordu ama sabrettim çünkü oğlum kasığa gicikti. Şimdi 14 aylık kendi çok güzel yüzebiliyor ama sevdiği birşey olması lazım makarna köfte patates et balık tavuk bezelye taze fasulye tarzı şeyler. Çorbayı hala kaşıkla kendim veriyorum ama çok uğraştırıyor. Boğazına kaçınca öğürüyordu küçükken sabretmek laızm bazen kustuğu da olacak ama sonra artık yam anlamıyla öğrenmiş oluyor.